Uncategorized

Goedkope webhosting: onze top 10 van goedkope website hosting

Hoewel je online flink wat kan verdienen met een eigen website, zeker als je een eigen blog begint of aan affiliate marketing doet, zal je in eerste instantie de kosten liever beperkt houden. Zo kan je de winst maximaliseren. Sommige aanbieders van webhosting goedkoop noemen, zou gelogen zijn. In de praktijk is namelijk niet alle hosting goedkoop, integendeel. Om je alvast op de goede weg te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar aanbieders van goedkope webhosting. Dit zijn de 10 beste aanbieders van budget webhosting.

Overzicht van aanbieders van goedkope website hosting

Wellicht wil je graag even de verschillende aanbieders van budget webhosting met elkaar vergelijken. Dat is logisch, want de goedkoopste hosting is nog niet automatisch de beste keuze. Hier vind je alvast onze top 10 met goedkope hosting terug, waardoor het kiezen van een aanbieder van goedkope hosting een stuk eenvoudiger is.

Zoals je hieronder merkt heb je keuze zat, maar vaak spelen er meer zaken mee dan wat in deze beknopte tabel is weergegeven. Daarom hebben we elke optie besproken. Voor de ongeduldige lezer geven we alvast even aan dat de goedkope hosting van DreamHost en One.com onze persoonlijke favorieten zijn als het op prestaties aankomt. Wat de service en ondersteuning betreft, hebben we een boontje voor de goedkope hosting van xel. Verder ontdek je waarom.

AanbiederPakketPrijs per maandWebruimte (GB)Dataverkeer per maand (GB) (*)
VimexxStart€ 0,45225
Cloud86Start€ 1,955250
Mijn.hostStarter€ 1,995
NamecheapEasyWP Starter€ 2,0610N.v.t. (**)
DreamHostShared Starter€ 2,1450
iXL hostingPersonal Basic€ 2,50120
One.comBeginner€ 3,9950
NeostradaLight€ 4,245
xelOnline Starter Hosting€ 4,4515
VersioStart€ 4,49510

(*) Houd er rekening mee dat bij veel aanbieders het maandelijkse dataverkeer in principe onbeperkt is, maar dat de algemene voorwaarden wel beperkingen opleggen. Zo staat er vrijwel altijd te lezen dat het verkeer redelijk moet blijven en dat het andere gebruikers niet mag storen. Omdat dit evenwel voor interpretatie vatbaar is, kan een afgesproken hoeveelheid dataverkeer meer zekerheid bieden.

(**) Fair-use: +/- 50.000 bezoekers per maand

Vimexx – € 0,45 per maand

Bij Vimexx reken je op wel heel voordelige hosting. Je kan er namelijk al voor € 0,45 per maand op hosting rekenen. Voor dit bedrag kan je voor 2 GB data opslaan en reken je op 25 GB dataverkeer per maand. Dit wil zeggen dat als je bijvoorbeeld een film online zet van 1 GB, deze per maand 25 keer kan worden bekeken. Hoewel het dus gaat om een uitstekende aanbieder van budget webhosting, is dit wel enigszins een nadeel. Daarom zal deze aanbieder van goedkope webhosting vooral interessant zijn voor kleinere websites zonder filmpjes en al te veel afbeeldingen. Als je toch afbeeldingen gebruikt, is het aangeraden om deze eerst comprimeren. Niet alleen loop je dan minder snel tegen de dataverkeersgrenzen van deze goedkope webhosting aan, maar bovendien beperk je ook de opslagruimte.

Er zijn met andere woorden beperkingen aan deze goedkope webhosting verbonden, maar anderzijds is de prijs wel heel laag en krijg je er ook veel voor terug. Zo heb je gratis een SSL-certificaat en een gratis back-up per dag. Deze back-ups worden gedurende zeven dagen bijgehouden. Qua RAM-geheugen moet je het stellen met 1 GB en bij deze budget webhosting kan je tot 500 mails per dag verzenden.

Ten slotte reken je ook op de websitemaker van Vimexx, maar weet wel dat het hier om de Lite-versie gaat. Dit wil zeggen dat je website maar vijf pagina’s kan bevatten en dit is toch een groot nadeel eigen aan goedkope website hosting. Daarom kan je eventueel overwegen om toch te kiezen voor het uitgebreider pakket waarbij je een onbeperkt aantal pagina’s kan maken. Dan moet je wel 2,45 euro per maand betalen. Uiteraard mogen we ook dan de webhosting goedkoop nemen. Met dat pakket kan je bovendien tot 750 mails per dag verzenden, waardoor we ook van goedkope email hosting kunnen spreken.

Meer informatie over de goedkope hosting van Vimexx →

Cloud86 – € 1,95 per maand

Bij Cloud86 ligt de prijs voor hun goedkoopste hosting dan wel wat hoger, maar voor nog geen 2 euro per maand krijg je er toch heel wat voor. Zo heb je bij deze goedkope hosting 5 GB SSD-opslag en beschik je over 250 GB dataverkeer. Dit is tien keer meer dan bij de goedkoopste webhosting van Vimexx. Ook hier krijg je er een gratis SSL-certificaat bij en reken je op automatische back-ups. Net zoals bij Vimexx gaat het om één automatische back-up per dag die vervolgens zeven dagen wordt bewaard. Een nadeel van de goedkoopste webhosting van Cloud86 is dan weer dat je niet op een verhuisservice rekent, terwijl ook een WordPress-installatie ontbreekt.

In de praktijk is deze goedkope webhosting dan ook vooral interessant voor kleine websites, maar ook voor wie op zoek is naar goedkope email hosting. Je kan namelijk tot tien mailadressen aanmaken. Ook een goede antispam en antivirus zijn bij deze goedkope webhosting gewoon van de partij.

Meer informatie over de goedkope hosting van Cloud86 →

Mijn.host – € 1,99 per maand

Mijn.host is een hostingprovider die gespecialiseerd is in webhosting goedkoop houden, maar die tegelijkertijd toch kwaliteit levert en een goede support biedt. Bovendien reken je bij alle pakketten, dus ook bij hun goedkoopste domeinnaam en hosting, op een uptimegarantie van 99,9% en elk uur een gratis back-up. Op elk moment van de dag kan je een back-up downloaden. Hiermee doen ze het beter dan bij de budget webhosting van bijvoorbeeld Vimexx.

De goedkoopste webhosting die ze aanbieden is het Starter-pakket dat voor 1,99 euro per maand wordt aangeboden. Daarbij reken je op 5 GB webruimte (SSD), 50 mailboxen, drie MySQL-databases en onbeperkt dataverkeer. Ook krijg je bij deze goedkope hosting een gratis SSL-certificaat, is je abonnement maandelijks opzegbaar en krijg je niet te maken met opstartkosten. Het mooiste is misschien nog wel dat je de keuze krijgt uit meer dan 300 handige apps, waaronder natuurlijk WordPress en Joomla!, maar ook minder bekende apps zoals HumHub (toolkit voor het maken van een eigen sociaal netwerk) en Rukovoditel (projectmanagementapp-designer).

Houd er wel rekening mee dat de hierboven weergegeven prijs enkel geldt als je meteen voor een jaar intekent. Dit is hun goedkoopste webhosting, want als je per maand gaat betalen gaat het meteen om 3,99 euro per maand. Het gaat natuurlijk nog steeds om goedkope hosting, maar het is toch interessanter om meteen voor de goedkoopste hosting te kiezen.

Meer informatie over de goedkope hosting van mijn.host →

Namecheap – € 2,06 per maand

Als je op zoek bent naar goedkope webhosting voor WordPress, is het pakket EasyWP Starter wellicht interessant. Wanneer je daarbij meteen voor een jaarpakket kiest, betaal je gedurende het eerste jaar 1,58 euro per maand en nadien 2,06 euro per maand. We mogen met andere woorden best wel over goedkope WordPress hosting spreken.

Bij deze goedkope WordPress hosting reken je op 10 GB SSD-opslag en genoeg dataverkeer voor ongeveer 50.000 websitebezoekers per maand. Alles is wel in het Engels dus deze taal moet je nog even machtig zijn. Bij deze goedkope WordPress hosting kan je je blog in ongeveer 90 seconden opstarten en reken je op een uptimegarantie van 99,9%. Een ander belangrijk pluspunt van deze goedkope WordPress hosting is de goede laadtijd van ongeveer 700 ms. Dit is zeker niet het snelste dat we al hebben gezien, maar het doet het wel beter dan bijvoorbeeld Bluehost of GoDaddy. Zelf zeggen ze dat ze drie keer sneller zijn dan traditionele shared hosting, maar dat lijkt dan weer een tikkeltje overdreven te zijn.

Een ander voordeel van deze goedkope WordPress hosting is dat je met een enkele klik een back-up kan aanmaken en dat je ook nog eens over een maintenance mode beschikt. Als je ten slotte op zoek bent naar goedkope email hosting hebben we eveneens goed nieuws voor jou: als je kiest voor de goedkope webhosting van Namecheap krijg je namelijk tot 30% korting op de e-mailformules. En dat terwijl ze standaard al heel goedkope email hosting (vanaf € 0,61 per maand) aanbieden.

Meer informatie over de goedkope WordPress hosting van Namecheap →

DreamHost – € 2,14 per maand

Met een prijs van ongeveer € 2,14 ($ 2,59) per maand, kunnen we DreamHost toch wel een aanbieder van goedkope webhosting noemen. Het gaat hier wel om het abonnement van drie jaar, want met een jaarabonnement stijgt de prijs naar $ 3,95 per maand.

Het gaat hierbij niet alleen om goedkope webhosting, want je krijgt toch wel een ruim pakket met een gratis domeinnaam, 50 GB opslagruimte en een onbeperkt aantal bezoekers. WordPress is alvast voor je geïnstalleerd, maar je kan ook gewoon met de websitebouwer aan de slag gaan. Verder heb je een gratis SSL-certificaat, worden WordPress-updates automatisch binnengehaald en reken je op de veiligheid van dagelijkse automatische back-ups. Je kan het ook allemaal even uitproberen, want je rekent op een 97-dagen-geld-terug-garantie. Nu je dit allemaal weet, hoeft het wellicht niet te verbazen dat al meer dan 1,5 miljoen website-eigenaars kozen voor de goedkope webhosting van DreamHost.

Meer informatie over de goedkope hosting van DreamHost →

iXL hosting – € 2,50 per maand

Bij iXL hosting reken je op 1 GB SSD-opslagruimte en krijg je daar 20 GB dataverkeer bovenop. Dit is minder gunstig dan bij een aantal goedkopere hostingpartijen zoals mijn.host. Gelukkig krijg je bij deze budget webhosting wel nog steeds vier mailadressen, een gratis back-up per dag en een gratis SSL-certificaat. Ook DDos-bescherming zit in de prijs begrepen. Laat het echter duidelijk zijn dat iXL hosting niet meteen de goedkoopste webhosting zal bieden en dat er goedkopere alternatieven zijn die een veel ruimer pakket bieden, denk maar aan de goedkope webhosting van mijn.host.

Toch is er een belangrijk voordeel aan deze goedkope webhosting verbonden: je krijgt er een uitstekende support bij. Niet voor niets krijgen ze er een klanttevredenheidsscore van 9,9/10 bij. De klantenservice staat altijd paraat om je te helpen, ook telefonisch en je krijgt er niet te maken met lange wachttijden. Zelf zeggen ze dat ze altijd bereikbaar zijn en je altijd verder helpen, maar dit moet je wel relativeren. Zoals dat wel vaker het geval is bij goedkope webhosting zijn er namelijk ook hier beperkingen. Zo blijft hun ondersteuning volgens de algemene voorwaarden beperkt tot “eenvoudige technische vragen”. In het andere geval helpen ze je ook verder, maar dan krijg je te maken met dure uurtarieven. Bovendien ronden ze naar boven af op hele uren. Dit is niet bepaald waar je naar op zoek bent als je kiest voor goedkope webhosting.

Ze hebben ten slotte wel nog een mooie 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie en hun servers zijn geoptimaliseerd om snelle laadtijden te garanderen, maar al met al zijn er betere oplossingen als je op zoek bent naar goedkope webhosting.

Meer informatie over de goedkope hosting van iXL hosting →

One.com – € 3,99 per maand

De goedkoopste hosting bij One.com is het Beginner-pakket van € 3,99 per maand (€ 1,99 gedurende het eerste jaar). Hierbij reken je op 50 GB SSD-opslag, wat tien keer meer is dan bij de goedkoopste hosting van mijn.host. Ook kan je over tot wel honderd mailboxen beschikken en wordt er dagelijks een back-up gemaakt. Standaard krijg je hun gebruiksvriendelijke Website Builder bij hun goedkoopste hosting, net zoals inzicht in je websitestatistieken en het plezier van een gratis SSL-certificaat. Hun goedkoopste hosting is ook geschikt als je WordPress wil gaan gebruiken.

Daarenboven biedt deze aanbieder van goedkope webhosting een aantal leuke extraatjes, maar er zijn wel een aantal addertjes onder het gras. Deze aanbieder van goedkope webhosting belooft bijvoorbeeld een gratis domein voor ‘één jaar, maar dan gaat het wel om een .eu- of een .one-domeinnaam. Deze aanbieder van goedkope webhosting biedt dus geen gratis .be-domeinnaam aan. Wel krijg je gedurende het eerste jaar korting op je .be-domeinnaam. Je betaalt dan € 5,99 in plaats van € 17,99 – wat overigens aan de hoge kant is. Ten slotte krijg je er bij deze aanbieder van goedkope webhosting ook gratis Google Ads-krediet bovenop en kan je dit alles gedurende de veertien dagen durende proefversie vrijblijvend uitproberen.

Meer informatie over de goedkope hosting van One.com →

Neostrada – € 4,24 per maand

Neostrada had lange tijd een van de goedkoopste webhosting oplossingen, maar na een overname en verschillende prijsverhogingen ligt dit achter ons. Desondanks blijft hun webhosting goedkoop, maar let wel op voor de lokkertjes. Zo geven ze weer dat hun Light-pakket 1 euro per maand kost, maar dit geldt enkel gedurende de eerste maand. Bovendien ben je verplicht om een jaarabonnement af te nemen, waarbij je bij de andere 11 maanden van het jaar 4,99 euro per maand moet betalen. Op jaarbasis betaal je dus 55,89 euro. Het gekke is dat ze dit als de goedkoopste webhosting aanprijzen, terwijl het eigenlijk voordeliger is om meteen het pakket van drie jaar te kiezen. Dan betaal je 4,24 euro per maand en verlies je wel het voordeel van de eerste maand, maar betaal je wel maar 50,88 euro per jaar. Wie een beetje kan rekenen kiest dus meteen voor de goedkoopste webhosting.

Verder is het zo dat hun pakketten de afgelopen jaren wel duurder zijn geworden, maar tegelijkertijd ook heel beperkt zijn gebleven. Bij de goedkoopste webhosting bij Neostrada krijg je bijvoorbeeld 5 GB opslag. Dit is slechts 10% van wat ze bij de goedkope webhosting van One.com aanbieden. Ook reken je bij de goedkope webhosting van Neostrada niet op een gratis verhuisservice en krijg je er geen gratis websitebouwer bij.

Natuurlijk is het niet allemaal slecht en zijn er ook een aantal pluspunten aan deze goedkope webhosting verbonden. Onbeperkt dataverkeer, een gratis SSL-certificaat en supersnelle laadtijden zijn bijvoorbeeld gegarandeerd. Al moeten we wel zeggen dat hun laadtijden bij de budget webhosting een stuk trager zijn dan bij wat we van de andere pakketten gewoon zijn. De uptimegarantie van 99,9%, de uitgebreide kennisbank, de livechat-functionaliteiten en de 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie zijn ten slotte belangrijke goedmakertjes, net zoals het feit dat deze hosting goedkoop is.

Meer informatie over de goedkope hosting van Neostrada →

Wel – € 4,45 per maand

De goedkoopste webhosting van xel, de grootste premium WordPress provider van Nederland, kost je € 4,45 per maand. Daarvoor krijg je 1 GB opslagruimte, 5 GB dataverkeer, vijf MYSQL-databases en vijf mailaccounts. Hierop kan je wel geen meerdere domeinnamen hosten. Indien je dit wil doen, betaal je flink meer (€ 11,25 per maand) en spreken we eigenlijk niet meer van goedkope webhosting. Hoe dan ook merk je dat je bij deze goedkope webhosting niet meteen veel in ruil krijgt en dat deze goedkope webhosting vooral geschikt is voor beginnende internetavonturiers die een kleine website of blog online willen gooien.

Ze bieden niet meteen de goedkoopste webhosting aan, maar er zijn wel verschillende domeinen waarin ze zich onderscheiden. Een daarvan is de support. Je krijgt er nog echt persoonlijk aandacht, je krijgt niet te maken met wachtrijen en je kan altijd contact met hen opnemen. Je behoudt verder ook zelf de controle dankzij de persoonlijke xel-omgeving. Hiermee kan je zelf aan de diensten en pakketten sleutelen, waardoor je niet telkens contact hoeft op te nemen met de klantendienst. Je kan tevens op elk moment een pakket uitbreiden wanneer dit nodig is. Hierdoor kan je veel sneller schakelen.

Met de uptime zit het bij deze goedkope webhosting zeker goed. Percentages van 99,98% zijn eigenlijk fantastisch, hoewel er bedrijven zijn die het nog beter doen. In ieder geval zal je je websitebezoekers niet snel in de steek laten. Voorts reken je bij deze goedkope webhosting op een uitstekende brute force protection en op de meerwaarde van dagelijkse back-ups. En als je het ten slotte allemaal even niet meer goed weet, maak je natuurlijk handig gebruik van de handleidingen die xel publiceert.

Meer informatie over de goedkope hosting van xel →

Versio – € 4,49 per maand

In principe betaal je bij Versio € 4,99 per maand, maar als je kiest voor een driejarig abonnement reken je op een scherper tarief van € 4,49 per maand. Deze goedkope webhosting is een oplossing voor een eenvoudige website of een blog die niet al te drukbezocht is, want je rekent slechts op 10 GB dataverkeer. Ook kan je maar tien zakelijke mailadressen aanmaken en is de goedkope webhosting eigenlijk niet echt geoptimaliseerd voor WordPress. Je krijgt wel een onbeperkt aantal databases en een WordPress-installatie, zodat je meteen met je blog kan beginnen. Alsook krijg je toegang tot de Versio Academy boordevol waardevolle informatie en krijg je een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt.

Houd er wel rekening mee dat deze goedkope webhosting zonder al te veel extraatjes komt. Zo krijg je geen gratis domein maar moet je zelf een domein aanvragen. Dit resulteert natuurlijk in extra kosten. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de support. In het goedkoopste pakket zit namelijk geen telefonische support begrepen. Je kan dus wel een supportticket indienen, maar je wordt niet telefonisch geholpen. Dit kan je optioneel wel aan je pakket toevoegen en dit kost je dan 9 euro per maand. Zo wordt het wel heel moeilijk om deze webhosting goedkoop te blijven noemen. Het is dan ook vooral een goede keuze wanneer je niet meteen een beller bent.

Een lichtpuntje bij deze goedkope webhosting is ten slotte dat ze een uptime garanderen van 99,99%, terwijl de meeste aanbieders dit beperken tot 99,9% of minder. Ook het gebruiksgemak spreekt in het voordeel van deze goedkope webhosting. Zeker de duidelijke interfaces en handleidingen mogen er best wel wezen.

Meer informatie over de goedkope hosting van Versio →

Related Articles

Back to top button