Blog

Online geld verdienen zonder te investeren: 9 opties

Het is mogelijk om online flink wat geld te verdienen, maar over het algemeen heb je daar een startkapitaal voor nodig. Zelfs bij affiliate marketing komen er wat kosten kijken en zal je niet zomaar geld kunnen verdienen zonder te investeren. Toch is online geld verdienen zonder investeren wel degelijk mogelijk. Meer nog: ook jij kan online geld verdienen zonder investeren. Dat bewijzen deze ideetjes.

# 1. Teksten schrijven in opdracht

Een eerste manier om online geld te verdienen zonder te investeren is door teksten te schrijven. Het klopt dat het internet er al vol van staat, maar nog steeds willen mensen meer teksten. Vaak ook over net hetzelfde, wat het dan weer eenvoudiger maakt om wat neer te pennen. Er zijn eigenlijk verschillende manieren om op deze manier online geld te verdienen zonder te investeren. Je kan bijvoorbeeld als freelancer teksten schrijven en op zoek gaan naar opdrachten via platformen als Freelancer.be of Freelance Network. Of je kan schrijven via betaalde platformen, zoals Textbroker of Great Content, waarbij je per woord wordt betaald. Onthoud wel: als je nog niet hebt gehoord van samenstellingen of dt-regels is dit voor jou niet de beste vorm van online geld verdienen zonder investeren.

# 2. Je eigen teksten online publiceren

Hoewel je al een eigen blog kan starten voor enkele eurootjes en je al met een beperkte investering online geld kan verdienen zonder investeren, maken we de denkoefening en houden we vast aan geen enkele investering. Niets, nul, nada en dus geen affiliate marketing of een eigen blog. Spijtig, maar je kan wel nog steeds online geld verdienen zonder investeren door jouw teksten te publiceren op andere websites.

In de praktijk ontvang je dan een deel van de inkomsten die de advertenties op de website genereren. Natuurlijk moet je wel wat gevoel hebben voor taal, moet je wat te vertellen hebben en moet je ook SEO-technieken kunnen toepassen, maar het is alvast een eerste stap naar een passief inkomen. Voorbeelden van websites waar op deze manier online geld verdienen zonder investeren mogelijk is, zijn Tallsay, Artikeltjes.com en Plazilla.

# 3. Je foto’s online verkopen

Heb jij standaard de nieuwste smartphone met zoveel camera’s en pixels dat het wel op een willekeurige achterbuurt in China lijkt? Dan is er nog een manier waarop je online geld kan verdienen zonder investeren: verdienen met foto’s. Als je een beetje creatief bent en leuke kiekjes kan schieten, zelfs met een smartphone, kan je je foto’s aanbieden via contentplatformen. Webdesigners en marketeers betalen dan om je foto te mogen gebruiken en je krijgt dan een deel van de opbrengsten. Onder andere bij Shutterstock en Getty Images kan je op deze manier online geld verdienen zonder investeren.

# 4. Online enquêtes invullen

Marktonderzoekers hebben vaak nood aan statistische gegevens. Vroeger betaalden ze daarvoor enquêteurs die dan de straten of de deuren moesten afschuimen om mensen te vinden die de enquêtes wilden invullen. Intussen hebben ze gemerkt dat het ook goedkoper kan, namelijk door de mensen te betalen die de enquêtes invullen. De vergoedingen liggen vaak niet hoog, maar het vergt ook niet veel tijd, waardoor je het er altijd even bij kan nemen. De enige voorwaarde is dat je zo’n enquête naar eer en geweten invult en dat je ook echt eerlijk bent. Er zijn verschillende websites waarbij op deze manier online geld verdienen zonder investeren mogelijk is. Op de overzichtspagina online geld verdienen met enquêtes vind je ze terug en hebben we ook al meteen aangegeven wat hun plus- en minpunten zijn.

# 5. Als een influencer door het leven gaan

Als je een beetje knap of boeiend bent of als je een uniek concept kan bedenken, kan je ook via sociale media online geld verdienen zonder investeren. De voorwaarde is wel dat je voldoende volgers hebt, maar als je wat te bieden hebt en het goed aanpakt, volgen zij meestal vanzelf. Het is nu niet dat Instagram jou ineens veel zal betalen, maar bedrijven doen dat wel. Ze willen dan bijvoorbeeld dat je dan in je vlog hun nieuwe handtas bespreekt of je krijgt een snoepreisje in ruil voor enkele leuke promotionele foto’s.

Er zijn best wel wat voordelen verbonden aan op deze manier online geld verdienen zonder investeren, maar je moet er ook wel wat privacy voor opofferen. Als je meer wil weten over deze vorm van online geld verdienen zonder investeren, kan je er meer over lezen op onze overzichtspagina online geld verdienen met Instagram. Dezelfde basisprincipes kan je ook toepassen op andere platformen zoals Facebook of TikTok.

# 6. Online geld verdienen door te transcriberen

Als je niet meteen creatief bent, is eigen teksten schrijven en foto’s maken niet de juiste manier om online geld te verdienen zonder investeren. Een goede manier om dan online geld te verdienen zonder te investeren is door audiobestanden te transcriberen. Er wordt dan bijvoorbeeld een gesprek opgenomen van de algemene vergadering die nadien moet worden uitgetikt. Daarvoor doet men een beroep op een transcriptiebureau, dat ten slotte op jou rekent. Hoewel een goede transcriptieset een aanrader is – een basismodel zoals de Philips SpeechExec Basic Transcribe LFH4622 zal zeker wel volstaan –, kan het ook zonder.

Ook hier zijn er verschillende websites waarbij je je kan aanmelden om online geld te verdienen zonder te investeren. Veruit de bekendste is TranscriptieSpecialist, maar ook bedrijven zoals Transcriptie Online en Amber Script zijn regelmatig op zoek naar gemotiveerde transcribenten.

# 7. Online vertalen

Wij Belgen hebben het voordeel dat we gezegend zijn met een talenknobbel. Naast onze Nederlandse moedertaal kunnen we meestal ook een flink mondje Frans en Engels en met wat geluk gooien we er ook nog wat Duits tegenaan. Hierdoor kan je ook op een andere manier online geld verdienen zonder investeren, namelijk door te vertalen.

Er zijn verschillende websites waar je op deze manier online geld kan verdienen zonder te investeren. Bij het eerder aangehaalde Textbroker kan je bijvoorbeeld eveneens terecht voor vertaalopdrachten. Een alternatief is Fairlingo. Dit is een ISO-gecertificeerd vertaalplatform waar je onder meer boeken, medische documenten, websites, juridische documenten en technische handleidingen kan vertalen. Het mooie is dat alles nadien ook nog even door een ervaren revisor wordt doorgenomen en dat je mag rekenen op feedback, waardoor je groeit in het vertaalvak.

# 8. Aan de slag als virtuele assistent

Veel ondernemers kunnen wel een assistent gebruiken, maar hebben niet genoeg werk om daar iemand voor in dienst te nemen. Dan rekenen ze op de hulp van een virtuele assistent. Een virtuele assistent neemt een aantal taken uit handen en is vaak een manusje-van-alles. Vind je het tof om thuis de mailbox van verschillende klanten te managen, hun websites bij te houden, vliegtuigtickets te boeken en klantvragen te beantwoorden? Dan is dit misschien wel een ideale vorm van online geld verdienen zonder investeren.

Voor het vinden van klanten kan je opnieuw terecht op eerder aangehaalde freelancewebsites zoals Freelancer.be. Er zijn echter ook een aantal bedrijven die voor hun klanten op zoek zijn naar virtuele assistenten en waar je terechtkan. Een voorbeeld daarvan is Moneypenny, vernoemd naar Miss Moneypenny uit de James Bondfilms.

# 9. Online bijles geven

Ouders schakelen steeds sneller studiebegeleiding in. Het kind heeft eens een onvoldoende omdat het eigenlijk vooral te lang aan het gamen was, maar daar is de roep naar studiebegeleiding al. Hoe dan ook valt er best wel wat mee te verdienen en het wordt ook steeds vaker online gedaan. Zo hoeven ouders niet van hot naar her met hun kind te rijden en komen er geen wildvreemde begeleiders in hun huis. Op deze manier online geld verdienen zonder investeren kan interessant zijn, maar je moet ook wel wat van het vakgebied kennen. Het is namelijk niet omdat je een bachelor wiskunde hebt, dat je bijles aardrijkskunde kan geven. We kunnen niet allemaal een diploma aardrijkskunde hebben en daar is niks mis mee.

Onder andere bij het deeleconomieplatform BijlesHuis zijn ze voortdurend op zoek naar mensen die deze manier van online geld verdienen zonder investeren wel genegen zijn. Zij brengen je dan in contact met studenten en jij verzorgt de bijles. Maandelijks ontvang je de vergoeding rechtstreeks op je rekening. In principe kan je met de leerlingen thuis afspreken, maar ze hebben ook een goed online lesplatform. Hierbij kunnen jullie samen oefeningen maken, cursusmateriaal op het klasbord behandelen en natuurlijk ook via het videogesprek communiceren. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een computer, een internetverbinding en een webbrowser. Het is dus andermaal een handige vorm van online geld verdienen zonder investeren.

En dan nu: een passief inkomen vergaren

Eigenlijk is het heel eenvoudig: als je geen geld hebt om te investeren, moet je tijd investeren. Dan verkoop je als het ware minuten, uren, dagen en weken van je leven. De magere tijd die je in je leven hebt, ruil je om voor geld. En als je het heel goed doet, verdien je zoveel geld dat je geen tijd meer hebt om het uit te geven. Dan ben je succesvol, ga je met pensioen en uiteindelijk ook dood. Dat was het dan.

Je merkt dat online geld verdienen zonder investeren eigenlijk niet de allerbeste oplossing is. Beter is het als je een passief inkomen bijeen kan verdienen, bijvoorbeeld door beperkt te investeren en flink te incasseren. Na al dat online geld verdienen zonder investeren, is het dus tijd voor het echte werk. Hier ontdek je hoe jij een passief inkomen kan vergaren.

Related Articles

Back to top button