BlogUncategorized

Hoe kan ik snel rijk worden?

Snel rijk worden is voor velen de grote droom. En toch blijven ze zo vaak enkel dromen en veranderen ze helemaal niks aan hun leven. Nochtans is rijk worden voor iedereen mogelijk, maar een kant-en-klare handleiding is er natuurlijk niet. Hoe snel rijk worden? Uiteindelijk moet je zelf een beetje je eigen weg vinden, maar rijk worden in loondienst zal waarschijnlijk niet werken.

Wat is snel rijk worden?

In onze vorige blog hadden we het erover dat iedereen miljonair kan worden door drie basisregels na te leven. Het ging hier in dit gevel om een combinatie van rijk worden in loondienst, rijk worden met aandelen en het besparen op allerlei zaken om nog meer investeerbudget te hebben. In ons stappenplan onderaan dit artikel komen deze zaken terug. In ons vorig blog werd er vooral ingezet op een strategie op lange termijn. Regelmatig krijgen we echter ook de vraag hoe je dan weer snel rijk kan worden. Hierbij antwoorden we gewoonlijk met twee retournerende vragen.

Wat is rijk worden?

Iedereen heeft wel een andere definitie van wat rijk worden is. Volgens de een is rijk worden wachten tot je een miljoen euro op je rekening hebt staan. Volgens anderen moet je op zijn minst een privé-eiland en een eigen voetbalclub hebben. Rijk is en blijft een subjectief woord. Ook het woordenboek biedt met een definitie als “veel geld en goed bezittend” niet meteen redding.

Hoewel het antwoord op onze vraag nooit helemaal identiek is, merken we op dat er enkele onderliggende gedachten aan de basis liggen. Meestal bedoelt men dat rijk worden is dat je zoveel geld hebt dat je kan doen waarin je zin hebt zonder dat je met geldzorgen krijgt af te rekenen. De een heeft daarbij nog zin in een baan en dat is oké. De ander wil vooral aan het strand kunnen liggen. En zolang je je goed insmeert, is dat ook oké.

Om die droom waar te maken moet die eerste misschien 10.000 euro kunnen besteden terwijl de andere dromer toch echt wel 20.000 euro maandbudget moet hebben. Het klinkt allemaal heel veel, maar voor superrijken zijn zo’n bedragen een peulenschil. Gelukkig hebben we goed nieuws: als je het over zo’n bedragen hebt, is snel rijk worden helemaal niet zo onrealistisch. Hoe kan je rijk worden? Lees zeker even verder want we leggen het voor je uit.

Wat is snel?

Als het woordje rijk al heel subjectief is, geldt hetzelfde voor snel. Volgens Van Dale betekent snel “niet veel tijd nodig hebbend”, maar ook dat is natuurlijk geen concrete definitie. Wil je morgen rijk worden? Koop dan een lotje of speel in het casino, maar verder kunnen we je natuurlijk niet helpen. De meeste mensen bedoelen met snel rijk worden dat ze binnen enkele jaren een financieel zorgeloos leven willen hebben. Op zo’n manier is snel rijk worden dan wel weer realistisch.

Hoe rijk worden? Begin met erin te geloven

We haalden hiervoor al aan dat snel rijk worden niet gelijkstaat aan het spelen op de Lotto. Nochtans is dat wel hoe veel mensen het onbewust zien: een stiekeme wens die waarschijnlijk nooit zal uitkomen.

De meeste mensen die rijk zijn, konden hun rijke toekomst echter al vroeg voorspellen. Hoe dat komt? Omdat zij, terwijl ze hun passie achternagingen, echt toewerkten naar hun rijkdom. Hoe rijk worden? Begin er in de eerste plaats zelf in te geloven, stel realistische doelstellingen op en wees bereid om richting je doelstellingen te werken.

Rijk worden begint met het vergaren van inkomsten

Om rijk te worden, heb je eerst centen nodig. Het is een basispakketje waarmee je kan investeren en waarmee steeds rijker worden mogelijk is. Onthoud wel dat rijk worden in loondienst maar voor een heel select aantal mensen is weggelegd. Met een klassieke nonsensjob bij een nonsensbedrijf dat in elke vacature een no-nonsensementaliteit vraagt, gaat het je niet lukken. Omdat het meestal niet gaat lukken om met je loon echt rijk te worden, heb je een extra basis nodig. Zo’n basis kan je op verschillende manieren leggen.

Eerder hebben we verschillende opties besproken om online geld te verdienen. Het zijn niet altijd grote bedragen, maar dat is geen ramp. Zelfs de kleine extraatjes kunnen op lange termijn een sneeuwbaleffect veroorzaken en ervoor zorgen dat snel rijk worden ineens snel werkelijkheid wordt. Klinkt interessant? Lees dan zeker even verder op onderstaande pagina’s.

Maak je echter geen illusies want met geen van deze methoden zal je meteen snel rijk worden. Toch zijn het net die extra inkomsten die ervoor kunnen zorgen dat je rijk kan worden. In dat opzicht is rijk worden met internet zeker mogelijk. Onthoud dit: 10% rendement op 1.000 euro is 100 euro winst. 10% rendement op 1 miljoen euro is 100.000 euro winst. Als het over rijk worden gaat, wegen de laatste loodjes duidelijk het lichtst.

Snel rijk worden door inkomstenbronnen te automatiseren

De gemiddelde voetballer bij de Belgische G5-clubs verdient zo’n 233.000 euro bruto per jaar, maar toch noemen we dat niet snel rijk worden. Waarom? Na zijn carrière houdt het op. Gedaan met inkomsten en hopelijk heeft hij een spaarboekje aangelegd.

Met een dure levensstijl erbij en een stel eerlijke belastingaangiften, laten we daar maar even van uitgaan, houdt hij na zijn carrière waarschijnlijk niet veel meer dan een miljoen euro over. Als hij dan ook nog eens elke maand 10.000 euro wil blijven uitgeven, is zijn geld na 100 maanden op. Daarom moet hij goedkoper gaan leven, matchen becommentariëren, trainer worden of op nog andere manieren blijvend inkomsten vergaren. Snel rijk worden is het niet en deze levensstijl voelt voor velen zelfs niet eens aan als rijk zijn. Merk op dat rijk worden in loondienst zelden zal werken.

Hoe rijk worden? 30 manieren om een passief inkomen te verwerven

Wil je rijk worden, dan moet je dus zo snel mogelijk je inkomstenstroom automatiseren. Je moet ervoor zorgen dat je inkomsten niet enkel afhankelijk zijn van je prestaties. Dit noemen we een passief inkomen genereren. Er bestaan talloze manieren om een passief inkomen te verwerven en niet altijd hebben ze torenhoge investeringen nodig. In onze eerdere blog hebben we niet minder dan 30 verschillende manieren besproken om aan zo’n passief inkomen te komen. Wil je snel rijk worden met internet? Dan raden we affiliate marketing aan.

Snel rijk worden met internet via affiliate marketing

Een heel goede manier om rijk te worden met internet is door middel van affiliate marketing. Bij affiliate marketing krijg je inkomsten omdat iemand anders producten verkoopt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is via je website mensen door te verwijzen. Het is de manier waarop talloze vergelijkingswebsites werken: jij vergelijkt, kiest de beste verzekering en de verzekeraar betaalt een commissie aan de vergelijkingswebsite.

Het mooie van op deze manier rijk worden? Je zet de website op en hebt er verder geen omkijken meer naar. Op het einde van de maand volgen de inkomsten. En dan opnieuw. En opnieuw. En opnieuw.

Het staat je natuurlijk wel vrij om een tweede website te maken en niet 500 euro per maand maar 1.000 euro per maand te verdienen. En als 1.000 euro lukt, waarom zou 2.000 euro dan niet lukken? En wat dacht je van 10.000 euro per maand?

Rijk worden in 100 dagen zal op deze manier allicht niet lukken, maar met realistische doelstellingen en een meerjarenplan kan je na enkele jaren al rijk worden.

Het sneeuwbaleffect helemaal op gang brengen en écht rijk worden

Op dit punt zouden de inkomsten langzaamaan moeten beginnen binnenstromen. En nu kan je twee dingen doen: die inkomsten meteen weer uitgeven of een deeltje aan de kant houden en dat deeltje investeren om het sneeuwbaleffect enkel maar te vergroten. Het geheim van de echte rijken is dat ze voor dat tweede kozen. Want uiteindelijk is het je vermogen dat je op lange termijn blijvend rijkt maakt en niet je loon. Een nieuwe Ferrari brengt niks op, een appartementje aan de kust wel.

Rijk worden en een voldoende divers vermogen opbouwen

Het risico van een passief inkomen is en blijft natuurlijk dat zo’n inkomen ooit kan wegvallen, net zoals een voetballer zijn carrière ooit eindigt. Zo kan jij bijvoorbeeld een goede vergelijkingswebsite hebben voor autoverzekeringen, maar kunnen feilloze zelfrijdende auto’s je vergelijkingswebsite de das omdoen. Autoverzekeringen verliezen hun nut, net zoals je website. Als je dan geen buffer hebt, kan je met je no-nonsensementaliteit terug naar je nonsensjob en helemaal opnieuw beginnen. Net daarom is alles op rood inzetten geen goed idee.

Derhalve moet je je passieve inkomensbronnen diversifiëren. Natuurlijk kan je niet in alle sectoren heel actief zijn. Daar heb je gewoon geen tijd voor. Als je echter een deel van je inkomsten reserveert en niet alles uitgeeft, bouw je niet alleen een buffer op maar kan je ook investeren. De beste manier is misschien nog wel om rijk te worden met aandelen. Zo ben je snel in verschillende sectoren actief en profiteer je mee van anderen die in loondienst werken. Uiteraard kan je hier eventueel ook nog cryptocurrencies, vastgoed en dergelijke meer aan toevoegen.

Rijk worden door de juiste vrienden te maken

Je zal merken dat eenmaal je wat geld hebt, er ineens heel wat mensen interesse in je krijgen. Dat is normaal en dat hoort erbij. Geniet ervan.

We raden het je ook in de andere richting aan: maak rijkere vrienden. Niet om met hun geld te gaan lopen, maar wel omdat je ervan kan leren. Dat is een groot verschil tussen de armen en de rijken: de armen kijken vaak met veel afgunst naar hen die een economische trede hoger staan, terwijl rijken zich door hen laten inspireren en van hen willen leren. Afgunst brengt dan ook niks op. Het voordeel van rijke vrienden die steeds rijker willen worden? Jij leert van hen. En anderen dan weer van jou. En zo kan jij rijk worden.

Rijk worden betekent ook opletten met adviseurs

Inspirerende vrienden zijn een pluspunt. Adviseurs zijn echter niet je vrienden. Ook niet als ze het goed bedoelen.

Zo’n goedbedoelende adviseur kom je altijd tegen en daar moet je helemaal niet rijk voor zijn. De algemene regel is echter dat ze er niet zijn om je te helpen met rijk worden.

Het gaat bijvoorbeeld om de bankbediende die je aanraadt om een zichtrekening bij hen te openen. Het is gratis en je gaat alleen maar besparen. Hij doet dat natuurlijk op vraag van zijn baas. En zijn baas doet dat op vraag van het management. En zij doen dat omdat ze weten dat de kans groot is dat jij dan een lening bij hen neemt. En een verzekering.

Denk je dat het bij een beleggingsadviseur die zijn quota moet halen echt anders is? Niemand is er om je te helpen met rijk worden. Je kan je laten adviseren, wat zelfs aanbevolen is, maar uiteindelijk hak jij de knopen door en beslis jij hoe je rijk gaat worden. Dat kan je aan niemand anders overlaten.

Hoe rijk worden? Het stappenplan om rijk te worden

Eigenlijk is het allemaal heel logisch: snel rijk worden in loondienst werkt niet. Snel rijk worden door als zelfstandige uurtarieven aan te rekenen ook niet. En dat komt omdat je in dergelijke gevallen tijd, van uren tot dagen en zelfs jaren, verkoopt en je hebt nu eenmaal niet oneindig veel tijd. Je kan ook geen tijd extra maken, met tijd kan je geen sneeuwbaleffect veroorzaken en ooit is je tijd nog eens op ook. En dan heb je er spijt van dat je er niks leukers mee hebt gedaan. Wij noemen het levensuren verkopen en dat is geen goed idee als je rijk wil worden.

Dat heb je nu eenmaal niet met geld dat je, als je het een beetje goed doet, kan blijven investeren. Ja, ooit moet je beginnen met rijk worden in loondienst. Ja, ooit moet je beginnen met het opbouwen van een passief inkomen. En ja, pas dan kan je geld in plaats van tijd investeren. Maar onmogelijk is snel rijk worden zeker niet. Hoe snel rijk worden? Om je te helpen hebben we het even in een stappenplan gegoten. Merk op dat rijk worden eigenlijk zo ingewikkeld niet is.

# 1. Inkomsten verwerven door levensuren te verkopen

Voor de meesten onder ons begint het allemaal op dit punt. Sommigen ruilen tijd van hun leven in op het voetbalveld, anderen worden CEO en nog anderen staan in de supermarkt. Het mooie is dat het allemaal niet bijster uitmaakt. Rijk worden is een sneeuwbaleffect en natuurlijk heb je een voorsprong als je met een grotere sneeuwbal kan beginnen, maar uiteindelijk is dat echt niet het belangrijkste. Een kleine sneeuwbal die van een besneeuwde berg afrolt zal meer bereiken dan een gigantische sneeuwbal die ergens in de woestijn zand in de ogen strooit.

# 2. Besparen om het meeste te halen uit je verkochte tijd

Je wil snel rijk worden en dat betekent dat je niet al te veel levensuren mag verkopen. De levensuren die je verkoopt, moet je dan ook maximaal inzetten. Gebruik het niet om een nieuwe wagen te kopen of om elke avond op restaurant te gaan, maar spaar en vergaar een startkapitaal. Enkel zo kan je snel rijk worden.

# 3. Snel rijk worden door blijvend te investeren in een passief inkomen

Het vergaarde geld investeer je. Ook hierin ben je vrij. Affiliate marketing lukt goed, maar je kan ook een huis kopen en verhuren, je kan investeren in aandelen of je kan investeren in cryptomunten. Veel mensen die rijk zijn geworden, zijn begonnen met iets wat hen echt boeit en dat is wat ons betreft een goed idee. Zorg er gewoon voor dat het geld opbrengt zonder dat je nog meer levenstijd moet verkopen.

# 4. Extra financiële middelen blijvendinvesteren en voldoende diversifiëren

Als alles goed gaat, heb je na verloop van tijd een constant passief inkomen. Maar dat is niet voldoende en geeft je te weinig zekerheid. Daarom kan je niet anders dan blijvend investeren in verschillende sectoren. Zo kan je toch een constant, betrouwbaar en voorspelbaar passief inkomen verwerven. Het is in deze fase dat het sneeuwbaleffect echt zijn werk begint te doen. Hoe meer passief inkomen er binnenstroomt, hoe meer je kan investeren en hoe meer … Je snapt het wel.

# 5. Stoppen met het verkopen van levensuren en rijkdoorhetleven gaan

Na verloop van tijd is je passief inkomen zo aangezwengeld dat je niet langer tijd van je leven moet verkopen. Je hebt een ruim vermogen en dat vermogen brengt steeds meer geld op. De opbrengsten daarvan zijn niet alleen voldoende om van te leven, maar ook om te doen wat je wil en om zonder geldzorgen een rusteloos bestaan te leiden. Nu ben je rijk, proficiat! Hopelijk ben je ook een beetje gelukkig?

Snel rijk worden? Eenvoudig. Rijk blijven is moeilijker

Ten slotte nog dit: het draait niet alleen om snel rijk worden, maar ook om lang rijk blijven. En dat blijkt in de praktijk nog veel moeilijker te zijn. Eerder hadden we het al over het debacle van de adviseurs, maar er zijn wel meer risico’s. Denk maar aan bedpartners die huwelijkspartners worden en ten langen leste rijke ex-partners. Of wat dacht je van spilzieke kinderen die je rijkdom het liefst investeren in champagne, cocaïne en de beste lichtekooien?

Rijk blijven heeft een eigen strategie nodig waarin successieplanning en huwelijksplanning hand in hand gaan met een gezonde hoeveelheid wantrouwen en een goede financiële opvoeding van de kinderen.

En als dat niet lukt? Dan verkwansel je het maar beter zelf. Dat is toch nog steeds een stuk leuker.

Related Articles

Back to top button