Geld verdienen door enquêtes in te vullen

Volgens sommigen kan je tot honderden euro’s per maand verdienen via betaalde enquêtes. Ze doen uitschijnen dat je er je job van kan maken, maar in de praktijk is dat zeker niet helemaal waar. Natuurlijk kan je geld verdienen door enquêtes in te vullen, maar de inkomsten zijn vaak beperkt. Wil je als jonge student een extra zakcentje verdienen? Dan zijn betaalde enquêtes zeker een goed idee. Maar verwacht niet dat je van betaalde enquêtes invullen voor geld je job kan maken.

Wat zijn betaalde enquêtes?

Betaalde enquêtes zijn internetenquêtes waarbij je geld krijgt om je mening te delen. Het gaat vaak om grote bedrijven die snel willen achterhalen hoe hun doelgroep over hen denkt, maar ook over hoe ze staan ten opzichte van potentiële producten, hoe ze bepaalde gebeurtenissen ervaren en dergelijke meer. Vroeger schakelden ze daar grote bureaus voor in die vervolgens mensen opbelden of op straat aanspraken, maar tegenwoordig heeft men door dat het ook goedkoper kan. De consument wordt rechtstreeks aangesproken en krijgt de vraag om de enquête in te vullen, in ruil voor een kleine vergoeding of beloning.

Jij kan dus geld verdienen door enquêtes in te vullen, terwijl bedrijven goedkoop bruikbare meningen verzamelen en hierdoor betere beslissingen nemen. Sommige bedrijven kennen je bovendien geen financiële vergoeding toe, maar een waardebon om bij hen te winkelen. Op die manier leveren betaalde enquêtes hen wat meer op: jij maakt kennis met hun producten of diensten en wordt misschien wel een trouwe klant.

Hoe kan ik geld verdienen door enquêtes in te vullen?

Je kan niet zomaar een bedrijf contacteren en vragen of je enkele enquêtes kan invullen voor geld. Er bestaan speciale websites waar bedrijven bij aankloppen. Deze websites hebben veel leden die online enquêtes invullen voor geld. Deze online enquêtes invullen gaat over het algemeen vrij snel. Vaak zijn het eenvoudige vragen waarop je enkel ja of nee moet antwoorden, maar soms zijn er ook meerkeuzevragen of moet je even een video of foto bestuderen. De tijdsduur verschilt sterk en vooraf is het vaak aangegeven hoelang een enquête duurt. Hoe meer tijd en moeite je kwijt bent aan online enquêtes invullen voor geld, hoe groter de beloning is. Je kan er vooral online enquêtes invullen voor bedrijven. Dit gebeurt zelden voor academische of wetenschappelijke doelstellingen waarbij men toch nog steeds op je vrijwillige, onbetaalde medewerking rekent.

Online enquêtes invullen voor geld heeft het voordeel dat je zelf kiest wanneer je welke enquêtes invult. Je kan bijvoorbeeld even een online enquête invullen terwijl je aan het wachten bent op de aardappelen die moeten koken, maar ook tijdens je pauze op het werk. Als je een smartphone, tablet of computer hebt met een internetverbinding, dan kan je meestal direct beginnen met online enquêtes invullen voor geld. Hiervoor moet je doorgaans wel ouder zijn dan achttien jaar vooraleer je geld kan verdienen door enquêtes in te vullen.

De voorwaarden en regeltjes verschillen echter van website tot website. Bij sommige websites zijn er bijvoorbeeld hoge uitbetalingsdrempels. Dat wil zeggen dat je al tientallen euro’s moet verdienen met online enquêtes invullen vooraleer ze tot uitbetalen overgaan. Meestal betalen ze uit op je bankrekening, maar soms kan je ook kiezen voor waardebonnen van winkels of bedrijven waar de website mee samenwerkt.

Soms kan je ook op een andere manier wat verdienen en hoef je niet alleen online enquêtes in te vullen. Zo kan je er vaak ook geld verdienen met referrals. In dat geval krijg jij geld omdat je nieuwe enquête-invullers uitnodigt die vervolgens ook zelf geld verdienen door enquêtes in te vullen. Vergeet dus zeker niet om al je Facebookvrienden even een uitnodiging te sturen.

Waar kan ik geld verdienen door enquêtes in te vullen?

Er zijn veel websites waar je online enquêtes kan invullen voor geld, maar ze zijn lang niet allemaal even goed. De praktijk leert ons dat ruim negentig procent van de websites onvoldoende enquêtes aanbiedt om snel de uitbetalingsdrempel te behalen. Bovendien zijn de inkomsten vaak mager en duurt het heel lang vooraleer het geld op je rekening staat. Natuurlijk wil jij de best betaalde enquêtes betrouwbaar invullen en dan raden we toch aan om te kiezen voor een van deze platformen waar je geld kan verdienen door enquêtes in te vullen. Omdat het aantal enquêtes vaak beperkt is, raden we aan om je tegelijkertijd op verschillende websites te registreren.

Betaalde enquêtes bij PanelClix

PanelClix is een betrouwbare website waar je betaalde enquêtes kan invullen. Ze bestaan al sinds 1999 en waren een van de eerste Nederlandse websites waar je online enquêtes kon invullen voor geld. Sindsdien zijn ze snel gegroeid en zijn ze zich ook op de Belgische markt beginnen richten. Het is een betrouwbare website waarmee we zelf alleen maar positieve ervaringen hebben.

PanelClix werkt vrij eenvoudig. Je kan je gratis registreren en dat al vanaf zestien jaar. Na het registreren krijg je 150 clix cadeau. Telkens wanneer je vervolgens een vragenlijst invult, krijg je opnieuw clix. Bij een vragenlijst met minder dan 10 vragen, zijn dat 20 clix. Bij een vragenlijst van meer dan 91 vragen zijn dat 200 clix. Hoe groter de vragenlijst is, hoe meer clix je krijgt. Eenmaal je 1.000 clix hebt, kan je jezelf laten uitbetalen (10 euro of elke clix is 0,01 euro). Wij raden wel aan om even te wachten want bij bijvoorbeeld 2.000 clix ontvang je 25 euro (elke clix is 0,0125 euro). Dit gaat zo verder tot 50.000 clix, die je voor 850 euro inruilt (elke clix is dan 0,017 euro).

Pluspunten

Aanmeldbonus van 150 clix
Lage uitbetalingsdrempel van 10 euro
Snelle uitbetalingen
Punten worden meer waard naarmate je er meer hebt
Betrouwbare manier om geld te verdienen met enquêtes

Minpunten

Je krijgt niet voor elke enquête een mail en ze zitten vrij snel vol. Daarom moet je regelmatig inloggen
Als je niet doorspaart is de vergoeding vrij laag

Geld verdienen met enquêtes bij Toluna.com

Toluna is een van de bekendste websites waar je betaalde enquêtes kan invullen. Het is een internationale speler en trekt dan ook vooral grote bedrijven aan die meningen van over de hele wereld wil weten. Wereldwijd zouden ongeveer negen miljoen mensen via Toluna enquêtes invullen voor geld en wij lezen alleen maar positieve verhalen.

Het is een goede website met veel enquêtes, maar we raden wel aan om je profiel goed in te vullen omdat je dan voorstellen krijgt die beter bij je passen. Een pluspunt is de Toluna-community waar je al snel deel van uitmaakt.

Verder werkt Toluna vrij eenvoudig. Telkens je een enquête invult, krijg je punten. Deze punten kan je vervolgens inruilen voor cadeaubonnen, zoals een bol-cadeaukaart van 10 euro (40.000 punten). Daarnaast kan je je punten ook in geld omzetten. Voor 65.000 punten krijg je dan 15 euro op je PayPal-rekening. Houd er wel rekening mee dat je enigszins actief moet zijn want na 16 maanden verlopen je punten. Eenmaal je je kan laten uitbetalen, doe je het gewoon meteen. Als je iedere dag actief bent en veel betaalde enquêtes invult, kan je maandelijks wel een cadeaukaart van 10 euro bijeen sparen.

Pluspunten

Soms kan je producten testen en mag je ze houden
Zeer levendige community
Vrij veel betaalde enquêtes
Ook in te wisselen voor cadeaubonnen
Zeer gebruiksvriendelijk platform

Minpunten

Uitbetalingen en claimen van punten kan lang duren
Punten verlopen na 16 maanden

Enquêtes invullen voor geld bij MediaPanel

MediaPanel is een website voor betaalde enquêtes van marktonderzoeksbureau Ipsos, een wereldwijd marktonderzoeksbedrijf met een fantastische reputatie en kantoren in onder andere Gent, Brussel, Antwerpen en Leuven. Hier kan je geld verdienen met enquêtes. Per betaalde enquête spaar je punten bijeen en vanaf 1.000 punten (€ 5) kan je een uitbetaling aanvragen, een schenking doen aan een goed doel of een waardebon claimen. Daarnaast is er een maandelijkse loterij met een prijzenpot van € 500.

Bij MediaPanel draait het natuurlijk allemaal om de media en televisie. Daarom kan je dagelijks een tv-vragenlijst invullen met korte vragen over de Vlaamse televisiezenders die je de avond voordien gekeken hebt. Je geeft dan even aan naar welke programma’s je gekeken hebt en geeft ze een score op 10. Soms zijn er daarnaast ook extra vragenlijsten beschikbaar. De vergoedingen liggen niet meteen hoog, maar je beïnvloedt wel mee het Vlaamse medialandschap. Zo kan jij misschien aan de basis liggen voor de 123ste heruitzending van FC De Kampioenen of het schrappen van al de prietpraat op Terzake.

Pluspunten

Lage uitbetalingsdrempel van €5
Geen ingewikkelde of lastige enquêtes
Verzamel tickets voor de loterij
Boeiende Vlaamse mediathema’s
Snelle uitbetaling

Minpunten

Beperkte inkomsten
Geen buitenlandse zenders

Geld verdienen door enquêtes in te vullen bij Waardevolle Mening

Ook bij Waardevolle Mening kan je enquêtes invullen voor geld. Je mening blijft altijd 100% anoniem en bovendien is Waardevolle Mening aangesloten bij brancheorganisaties als MRS en MRA. Het gaat met andere woorden om een betrouwbare website die we aanbevelen aan iedereen die betaalde enquêtes wil invullen.

Hoewel het in se een goede website is voor betaalde enquêtes, met mooie verdiensten en lage uitbetalingsdrempels, is het niet meteen de grootste partij. Vaak zijn er weinig onderzoeken en dan wordt het knap lastig om geld te verdienen door enquêtes in te vullen. Er is natuurlijk niks mis met je bij Waardevolle Mening te registreren, maar doe dat dan ook bij bovenstaande websites zodat je toch niet zonder werk komt te zitten.

Pluspunten

Vrij hoge vergoedingen (tot 4 euro per enquête)
Ook mogelijk om producten te testen
Lage uitbetalingsdrempel van € 10
Betrouwbare website voor betaalde enquêtes
Vriendelijke klantendienst

Minpunten

Enkel uitbetaling in waardebonnen
Weinig campagnes

Online enquêtes invullen voor geld bij Opinieland

Ten slotte kan je ook bij Opinieland enquêtes invullen voor Geld. Opinieland is een onderdeel van Survey Sampling International, dat al meer dan drie decennia op de markt actief is. Ze zijn gespecialiseerd in online marktonderzoek en hebben een ongelofelijk groot netwerk. Het leuke is dan ook dat je er de meest uiteenlopende betaalde enquêtes vindt.

Het concept is in feite vergelijkbaar met dat van PanelClix, waarbij je per enquête punten krijgt en die vervolgens kan laten uitbetalen. De beloningen zijn net zoals bij PanelClix niet bijster hoog, maar zijn gelijkaardig met wat je op de markt van betaalde enquêtes kan verdienen. Het is in feite een van de betere onderzoekpanels voor betaalde enquêtes en we raden het dan ook zeker aan.

Pluspunten

Veel betaalde enquêtes
Direct uitbetalen naar je bankrekening
Uitbetalen vanaf 10 euro
Driemaandelijkse prijstrekking
Je kan je ook laten uitbetalen in cadeaubonnen

Minpunten

Vrij lage vergoeding per betaalde enquête

Wat heb ik nodig om geld te verdienen door enquêtes in te vullen?

Het mooie is dat je niet meteen veel nodig hebt om enquêtes in te vullen voor geld. In tegenstelling tot bij andere manieren om online geld te verdienen, hoef je niet echt te investeren omdat je alles toch al gewoon in huis hebt.

Internetverbinding

In de eerste plaats heb je natuurlijk een internetverbinding nodig. Daarvoor kan je aankloppen bij een internetprovider, maar het handigste is als je gewoon op 4G surft omdat je dan overal en altijd geld kan verdienen door enquêtes in te vullen. Wij raden aan om je aan te sluiten bij Mobile Vikings[ . Ze hebben het goedkoopste pakket voor onbeperkt mobiel internet waardoor je natuurlijk lekker veel winst kan maken met je betaalde enquêtes. Wij zijn zelf klant bij Mobile Vikings en zijn er heel tevreden over.

Tablet of smartphone

Je kan natuurlijk ook vanaf je laptop of desktop betaalde enquêtes invullen, maar het is handiger als je een tablet of smartphone hebt. Zo kan je bijvoorbeeld eveneens op de trein geld verdienen door enquêtes in te vullen. Je hoeft daarbij zeker niet de duurste smartphone te kopen. Persoonlijk raden wij de Fairphone 3 aan. Het voordeel van de Fairphone is dat het een duurzaam toestel is boordevol vervangbare onderdelen. Op die manier hoef je bij het kleinste probleem niet meteen een nieuwe smartphone te kopen en kan je de komende jaren lekker verder betaalde enquêtes invullen.

Hoe zit het met mijn privacy?

Daarover hoef je je eigenlijk helemaal geen zorgen te maken. Betaalde enquêtes zijn altijd anoniem en je persoonlijke gegevens worden dus niet aan bedrijven doorgegeven. Uitzonderlijk kan dat wel het geval zijn, bijvoorbeeld als ze je een testproduct moeten toezenden. Ook dan blijft je beoordeling echter anoniem en krijgt het bedrijf enkel je adres en je naam door. Bovendien zijn die gegevens aan de Europese privacywetgeving onderworpen en moet het bedrijf ze automatisch verwijderen. Ze mogen ze ook niet voor andere doeleinden gebruiken. Je hoeft dus zeker niet te vrezen dat je ineens reclame in de bus krijgt.

Hoeveel geld verdienen met enquêtes invullen voor geld?

Op het internet lees je soms dat je behoorlijk wat geld kan verdienen door enquêtes in te vullen voor geld, maar dat moet je toch wel met een korreltje zout nemen. Rijk word je er echt niet van en dat is uiteindelijk ook niet de bedoeling van de websites. De praktijk leert ons dat je op voorwaarde dat je elke dag actief bent en enquêtes op alle websites invult tot vijftig euro per maand kan verdienen. Dat bedrag moet je in principe ook aangeven in je belastingen. Meestal gaat het om divers inkomen, wat aan 33% wordt belast (excl. gemeentebelasting). Inclusief de gemeentebelasting, dat van gemeente tot gemeente verschilt, houd je dan zo’n 32 euro over. Daarmee betaal je je mobiel internet, je smartphone en je energie, waardoor je nog een aantal euro’s overhoudt. Betaalde enquêtes invullen doe je dan ook vooral als hobby en voor dat klein extraatje. Als mams en paps je internet en smartphone betalen, kan je natuurlijk wel wat meer geld verdienen dankzij enquêtes.

Back to top button