BlogUncategorized

De beste webhosting: onze 12 favorieten

De beste webhosting is natuurlijk cruciaal voor iedereen die online geld wil verdienen. Je hebt de beste hosting bijvoorbeeld nodig als je aan affiliate marketing wil doen of als je een webshop wil starten. De prijzen verschillen sterk en ook de service is niet altijd wat het zou moeten zijn. Onze belangrijkste tip voor hosting? Vergelijk goed. Wij hebben het alvast even voor jou gedaan en maken het vinden van de beste hosting provider een stuk eenvoudiger. We hebben telkens aangegeven voor welke soort hosting we de desbetreffende hosting provider de beste van 2020 vinden.

Beste webhosting voor managed WordPress hosting: Combell

Combell biedt volgens ons de beste hosting voor managed WordPress hosting aan. Bij managed WordPress hosting houden experts de website altijd in de lucht en up-to-date. Thema-updates en vernieuwde php-versies laten zich moeiteloos realiseren en daarenboven beschik je ook nog eens over een eigen high-end testomgeving. De WordPress-experts zijn bovendien 24/7 bereikbaar en dit zelfs op kerstavond. Zo kan je ook dan verder aan je eigen WordPress-site sleutelen.

Bij de beste hosting provider voor managed WordPress hosting heb je de keuze uit verschillende pakketten die variëren van 50 tot 250 GB opslagruimte. Wij raden wel minimaal het pakket Managed Professional aan omdat de dagelijkse back-ups dan tot 30 dagen worden bewaard. En in deze gevaarlijke tijden is dat toch geen overbodige luxe.

Beste webhosting voor managed VPS: Yourhosting

Voor wie zoekt naar de beste webhosting met een eigen managed VPS (Virtual Private Server) raden wij Yourhosting aan. Bij zo’n managed VPS heb je je eigen deeltje van een server en word je verder volledig ontzorgd. Het is een goede oplossing voor wie onvoldoende kennis van zaken heeft en bijvoorbeeld niet zelf MySQL-problemen kan oplossen.

Yourhosting is al sinds 2001 actief als webhostingleverancier en host meer dan één miljoen domeinnamen, waardoor het de grootste shared webhostingprovider is van Nederland. Vooral de keuze voor state-of-the-art-apparatuur maakt het tot de beste hosting provider voor een managed VPS. Met managed VPS van Yourhosting reken je op de beste webhosting, waardoor alles supersnel gaat. Ook heb je een eenvoudig platform en laat je het volledige beheer over aan de experts van Yourhosting. Een vraag of een probleem? Wij probeerden het uit en kregen razendsnel antwoord. Een minpuntje is dan weer dat de support beperkt is tot zes dagen per week. Op dit puntje scoort Combell, de beste hosting provider voor managed WordPress hosting, beter.

Beste hosting provider voor Magento: iXL Hosting

Ben je van plan om je eigen Magento-webshop in de lucht te schieten en online geld te verdienen via e-commerce? Dan is iXL Hosting volgens ons de beste hosting provider van het moment. Bij iXL Hosting heb je de keuze tussen twee pakketten: Magento shared webhosting en Managed Magento VPS. Als je niet meteen technische kennis hebt maar wel een volledig geïsoleerde hostingomgeving wil, raden we de versie Managed Magento VPS aan. Managed Magento VPS komt inclusief een SLA met uptime-garantie. De subformule Magento Start, geschikt voor 2.000 producten, is allicht de ideale oplossing. Op termijn kan je dan heel eenvoudig verder opschalen naar 8.000 of 15.000 producten. Voor welk hostingpakket je ook kiest: iXL Hosting staat voor razendsnelle webhosting en gaat prat op een uitstekende service. Het is net daarom dat wij het de beste hosting provider voor Magento vinden.

Beste websitebouwer van 2020: JouwWeb

Ook met een eenvoudige website kan je online geld verdienen. Zo kan je bijvoorbeeld advertenties plaatsen op je website over yukigassen of je blog starten over konijnenhokken. Of je kan er e-boeken aanbieden. Of je begint gewoon je eigen webshop! Via JouwWeb beschik je over een eenvoudige online websitebouwer waarbij je snel even kiest uit verschillende designs, alles naar wens aanpast en het vervolgens online gooit. Ook een eigen webshop bouw je eenvoudig via JouwWeb. Je succes volg je dan weer met de uitgebreide statistieken. Handig want zo hoef je niet voortdurend op Google Analytics in te loggen.

Voor wie weinig technische kennis heeft en echt kiest voor de eenvoudigste oplossing op de markt, is JouwWeb de beste hosting provider van 2020. Als je liever wat meer vrijheid hebt en zelf met codes aan de slag wil gaan, zijn er betere oplossingen.

Houd er bovendien rekening mee dat het aantal designs beperkt is, maar dat geldt ook voor soortgelijke websitebouwers. Als er niks echt helemaal naar je smaak is, kan je eventueel even kijken bij alternatieve websitebouwers. Wil je niet tegen heug en meug kiezen voor een minder goede websitebouwer? Dan raden wij Simpsite en Webnode aan, twee goede hosting providers die perfect kunnen tippen aan JouwWeb.

Beste hosting provider voor domeinnaam hosting: mijndomein

Mijndomein is al sinds 2003 actief op het gebied van domeinregistratie en hoewel ze tegenwoordig veel meer doen dan enkel dit en tegenwoordig ook autoleaseformules aanbieden, vinden we het nog steeds de beste hosting provider voor domeinnaam hosting. Je kan er al een domeinnaam reserveren vanaf 1 euro. Je kan natuurlijk meteen iets aanvangen met je domeinnaam, maar je kan de domeinnaam er ook gewoon even parkeren. Hierdoor is het de beste hosting provider voor wie van plan is om te handelen in domeinnamen. En ja hoor, daar kan je bakken geld mee verdienen. Neem bijvoorbeeld de domeinnaam ‘sex.com’ die recent nog voor zo’n 9,5 miljoen euro werd verkocht.

Beste reseller hosting van 2020: mijn.host

Bij reseller hosting verkoop jij een deeltje van de server van een andere aanbieder. Je beschikt over een eigen resellerplatform en zet zelf in op marketing, verkoop en naservice. Als expert in online marketing verkoop jij hostingpakketten door en reken je op de nodige ondersteuning van de host. Klinkt interessant? Kies dan voor de beste reseller hosting van 2020. Onze keuze gaat hiervoor uit naar mijn.host.

Mijn.host is een hostingprovider die bekendstaat omwille van de kwaliteitsproducten en de scherpe prijzen. Je beschikt over een eigen resellerplatform waarbij je niet hoeft om te kijken naar de technische kant van zaken. Ook heb je altijd en overal toegang tot je mailbox, wordt er elk uur een back-up van je bestanden gemaakt, is een versleutelde verbinding zo geregeld en ten slotte beschik je gedurende 14 dagen over een niet-goed-geld-terug-garantie. Het wordt vast al duidelijk waarom wij mijn.host de beste reseller hosting van 2018, 2019 én 2020 vinden.

Beste hosting provider bij een beperkt budget: Neostrada

Neostrada is een van de goedkoopste hosting providers van België, terwijl de kwaliteit het nooit laat afweten. De service gaat daarbij heel ver, terwijl de kleine lettertjes eigenlijk ook gewoon heel gunstig zijn. Een omgekeerde wereld! Je rekent er op goede begeleiding en voert razendsnel aanpassingen door. Ook als je bijvoorbeeld een forum of blog wil, is dat in één klik gedaan. Met enkele tienduizenden klanten is het zeker niet de grootste hosting provider, maar qua prijs-kwaliteitverhouding kunnen we gerust spreken van de beste hosting van 2020.

Bij Neostrada kan je onder andere terecht voor je eigen domeinnaam, webhosting, reseller hosting, Joomla!-hosting, Drupal-hosting en natuurlijk ook voor WordPress-hosting. Zeker als je als beginner een eigen webshop wil maken en daarbij een beperkt budget hebt, is dit toch wel de beste hosting provider van het moment.

Beste hosting provider voor hoge snelheden: SoHosted

SoHosted heeft altijd aandacht gehad voor snelle hosting voor de zakelijke markt. In 2012 waren ze de eerste Nederlandse hosting provider die VPS-hosting met SSD-opslag aanboden, waarmee ze tot 50% sneller waren dan concurrenten. Al snel maakten er velen de overstap en werd SoHosted de beste hosting provider genoemd. Intussen verovert het bedrijf ook de Belgische markt.

Tot op heden is een uitstekende snelheid nog steeds een van de kernpunten van SoHosted, maar er zijn ook wel een aantal andere pluspunten te noemen. Het gebruik van virtualisatiesoftware, toch nog steeds een betere keuze dan bijvoorbeeld Hyper-V, mag toch ook wel de nodige bejubeling krijgen.

Verder staat SoHosted bekend om de uitstekende service die maar moeilijk op de korrel te nemen is. Met een gemiddelde score van 9,4 over enkele duizenden reviews heen is SoHosted toch een van de best beoordeelde hosting providers op het vlak van klanttevredenheid. De prijzen zijn daarnaast heel redelijk en vooral het ontbreken van kleine lettertjes en de eerlijke communicatie zijn zeker pluspunten. Dit alles in combinatie met de razendsnelle SSD-hosting maakt het tot een van de beste hosting providers van 2020.

Beste hosting provider voor Drupal Hosting: argeweb

Ook met Drupal kan je online geld verdienen. Het is een contentmanagementframework (CMF) en -systeem (CMS) voor het eenvoudig beheren van je eigen website of blog. Het is niet het meest bekende opensource CMS-systeem, maar het wist al talloze prijzen in de wacht te slapen en het wordt steeds vaker gebruikt. Toch blijven veel providers nog steeds focussen op alternatieven zoals WordPress. Dat maakt het vinden van de beste webhosting provider voor Drupal er niet eenvoudiger op. Na een moeilijke zoektocht ging onze voorkeur in ieder geval uit naar Argeweb.

Bij Argeweb reken je op razendsnelle Drupal-hosting. Alles draait er op Nederlandse servers met SSD-opslag waardoor je website supersnel laadt. Dankzij de CMS-installatietool ga je meteen aan de slag met je eigen Drupal-website, maar indien nodig staat een uitstekend supportteam voor je klaar. In ieder geval heb je voor Drupal-hosting bij Argeweb helemaal geen technische kennis nodig. Het gaat om heel ruime pakketten want standaard reken je op je eigen database, back-ups, webmail, spamfilters, autoresponders, subdomeinen, cronjobs en dergelijke meer. Bovendien gaat het hier om groene hosting want al hun datacenters zijn CO2-neutraal.

Je krijgt er de keuze uit drie verschillende pakketten, maar wij raden het Compleet-hostingpakket aan. Hierbij beschik je over 50 GB dataopslag, een verhuisservice, 250 GB dataverkeer, 2048 MB RAM en drie databases. Uiteraard ben je vrij om zelf je persoonlijke voorkeuren te volgen.

Beste hosting provider voor WordPress hosting: Xel Media

Als je niet op zoek bent naar de beste hosting provider voor managed WordPress hosting maar graag zelf het een en ander regelt dan is Xel Media de beste hosting provider voor jou. Het is een van de kleinere hosting providers, maar de pluspunten en mogelijkheden zijn dan weer heel groots. Zo geniet je van onbeperkte en kosteloze support van een vaste support-held. Een gratis verhuisservice, voortdurende back-ups, een standaard SSL-certificaat en volledige controle vanuit je persoonlijke omgeving zijn allemaal in de prijs begrepen. Het is zeker niet zo dat de beste hosting provider voor WordPress hosting de goedkoopste is en dat gaan we dientengevolge ook niet beweren, maar het is wel een uitstekende hostingpartner met puikbeste voorwaarden. Of kunnen andere leveranciers ook zeggen dat ze een uitgebreide academy hebben, gratis brute force protection bieden, onbeperkte WordPress-support leveren en geen beperkingen opleggen op het gebied van dataverkeer?

Beste webhosting voor Joomla!: Vimexx

Joomla! is een contentmanagementsysteem dat je bijvoorbeeld gebruikt om je eigen website of blog te maken. Het voordeel is dat je weinig technisch kennis moet hebben om met Joomla! aan de slag te gaan. Het is open source en dus gratis te gebruiken, maar je hebt natuurlijk wel geschikte hosting nodig. Als je de beste hosting provider voor Joomla! zoekt, raden wij Vimexx aan.

Een van de voordelen van Joomla!-hosting bij Vimexx is de ruime keuze aan goedkope hostingpakketten. Voor starters zijn er al formules die starten aan € 0,45(!) per maand, maar wij raden toch minimaal het Plus-pakket aan. Dit pakket wordt door 95% van hun klanten gekozen en dat heeft natuurlijk te maken met de vele voordelen die eraan verbonden zijn. Zo beschik je over 4 GB RAM-geheugen, een goede DDoS-beveiliging, onbeperkt dataverkeer en SSD-opslag en dat voor zo’n € 4,49 per maand. Mag het wat meer zijn? Dan zijn er natuurlijk talloze extra pakketten beschikbaar die nog verder gaan. Bekijk ze even en kies de formule die bij je past.

Beste groene webhosting van 2020: MijnHostingPartner

Tijdens onze zoektocht naar de beste groene webhosting van 2020 hielden we niet alleen rekening met de kwaliteit, de snelheid en de service, maar ook met de ecologische inspanningen van de hosting provider. Op basis van onze eigen hosting vergelijk kwamen we zo uit bij MijnHostingPartner. Bij MijnHostingPartner kan je terecht voor webhosting, ASP.NET Core Hosting, managed WordPress hosting, domeinnaam hosting en bovendien is het ook een van de beste reseller hosting-aanbieders.

Het groene karakter van MijnHostingPartner gaat ver. De CO2-uitstoot wordt bijvoorbeeld gecompenseerd via boomaanplant in het Nederlandse Gelderland, in samenwerking met The Green Web Foundation. Daarnaast maken ze ook zelf gebruik van groene energie door te investeren in windenergie. Zit je momenteel nog bij een grijze hosting provider en wil je overstappen naar de beste hosting provider die 100% groen is? Dan reken je op een uitstekende en gratis verhuisdienst. Het hoeft dan ook niet te verrassen dat wij MijnHostingPartner met veel overtuiging hebben opgenomen bij de beste webhosting providers van 2020.

Related Articles

Back to top button