Geld verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram is zeker niet onmogelijk, maar het vergt wel meer moeite dan wat men soms al eens lijkt te denken. Zo moet je niet alleen goed kleven op foto, maar moet je ook nog eens een flinke portie marketingtalent hebben en foto’s en video’s geniaal kunnen bewerken. Met alleen de juiste looks kom je er dus nog niet. Hoe geld verdienen met Instagram likes en wanneer geld verdienen met Instagram? Wij leggen het voor je uit.

Hoe werkt geld verdienen met Instagram?

Geld verdienen op Instagram is heel eenvoudig: je hebt een groot bereik en een adverteerder wil die doelgroep aanspreken. Hij zou hierop kunnen adverteren via de klassieke kanalen, maar beslist om hen te bereiken via je Instagram-account. Jij krijgt daarvoor een vergoeding en zo kan jij geld verdienen met Instagram.

Geld verdienen met Insta kan je op twee manieren doen. In de eerste plaats kan je als influencer verdienen door middel van gesponsorde posts. In dat geval laat je je betalen om een bepaald product aan te prijzen, ermee op de foto te verschijnen enzovoort. Sommige bedrijven betalen echter geen geld, maar bieden voordelen aan. Je zal dan geen geld verdienen met Instagram, maar krijgt bijvoorbeeld een reisje cadeau in ruil voor enkele leuke foto’s ter plaatse.

Ten tweede kan je geld met Instagram verdienen door middel van affiliate marketing. In dat geval plaats je een linkje naar de website waar je volgers een product kunnen kopen. Die leuke handtas op je foto kunnen ze er meteen bestellen en jij krijgt een percentage op de verkoop. De inkomsten kunnen soms hoger oplopen dan bij gesponsorde content, maar je bent wel volledig afhankelijk van de verkoopcijfers. Op voorhand weet je niet hoeveel geld je zal verdienen met Instagram, maar dat maakt het net ook spannend. Het moet dan ook echt om een leuk en relevant product gaan want anders zal je geen geld met Instagram verdienen.

Hoeveel kan ik met Instagram verdienen?

Het is mogelijk om geld te verdienen met Instagram, maar je moet wel weten dat je in België minder geld kan verdienen met Instagram dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Dat heeft verschillende redenen.

Zo heeft een Belgische influencer vaak een minder groot bereik dan een Amerikaanse influencer. Daarnaast hebben Vlaamse influencers het moeilijk om in Wallonië populair te worden en omgekeerd, terwijl Belgische influencers vaak moeilijk internationaal doorbreken. Het gebrek aan groeipotentieel heeft natuurlijk gevolgen voor de mate waarin adverteerders langdurige samenwerkingen willen aangaan en dat maakt geld verdienen met Instagram iets minder lucratief.

Ten derde laten Belgen zich ook net iets minder beïnvloeden door influencers dan bijvoorbeeld Amerikanen, waardoor het beoogde effect vaak iets lager ligt. Ten slotte wordt er in België gewoon minder budget uitgegeven aan influencer marketing. Andere marketingtakken staan hier nog steviger in de schoenen en eisen nog steeds een grote hap uit het marketingbudget op. Influencer marketing wordt dan veelal als een extraatje aanzien.

Desondanks is het verdienen met Instagram wel gewoon mogelijk. Macro-influencers, influencers die meer dan 100.000 volgers hebben, kunnen bijvoorbeeld tot 2.500 euro per gesponsorde post vragen. Zij kunnen heel veel geld verdienen met Instagram, maar het gaat ook om een select groepje. In België zijn zo’n macro-influencers nog steeds de uitzondering. Wel is het zo dat adverteerders steeds meer aandacht hebben voor de zogenaamde micro-influencers. Dergelijke micro-influencers gooien zich vaak op specifieke niches en daar ligt het engagement hoger, waardoor adverteerders effectievere campagnes neerzetten. De vergoedingen liggen desondanks wel lager.

Influencers met zo’n 10.000 volgers kunnen bijvoorbeeld tot 100 euro verdienen met een gesponsord bericht. Bij influencers met 25.000 volgers gaat het om zo’n 200 euro, bij influencers met 40.000 volgers loopt het op tot 300 euro en de influencers die ergens tussen de 50.000 en 100.000 volgers bengelen, rekenen op zo’n 500 tot 1.000 euro per post. De grens van 100.000 volgers blijft met andere woorden wel heilig: pas vanaf dan kan je echt veel geld verdienen via Instagram. Maar anderzijds kan je met minder dan 100.000 volgers ook wel een mooi maandloon aan geld verdienen via Instagram.

Hoe geld verdienen met Instagram?

Wil je geld verdienen met Instagram dan is het belangrijkste om in contact te komen met adverteerders. Voor macro-influencers is dat zelden een probleem. Zij zijn zo groot dat ze automatisch op de radar komen van adverteerders en vaak worden ze automatisch bestookt met aanvragen en verzoekjes. Soms zelfs op vrij drieste manieren, maar dat hoort er dan maar bij.

Het voordeel is dat ze zelf kunnen kiezen wat al dan niet bij hen past. Voor micro-influencers is het iets moeilijker om samenwerkingen aan te gaan. Er bestaan echter talloze platformen die je helpen om in contact te komen met adverteerders. Dergelijke makelaars houden dan wel een commissie in en je moet natuurlijk akkoord gaan met hun algemene voorwaarden die je een aantal beperkingen opleggen. Anderzijds helpen ze je wel om geld te verdienen met Instagram. Hieronder zijn de grootste en beste Belgische platformen weergegeven.

LinkPizza

LinkPizza is een influencerplatform waarbij campagnes online verschijnen en influencers zelf met voorstellen moeten komen. Je krijgt daarbij een beperkt aantal tekens en moet zelf aangeven wat je gaat doen en hoeveel je wil verdienen met Instagram. Wij gebruikten het eerder al om geld te verdienen met Instagram in 2019 en dat lukte aardig goed. Een nadeel is wel dat het even kan duren vooraleer je een uitbetaling ontvangt.

Influencernetwork

Influencernetwork is een influencerplatform waarbij sterk wordt ingezet op het creëren van verhalen en niet op advertenties. Het voordeel van dit platform is dat ze veel investeren in de ontwikkeling van hun influencers, onder andere door workshops en bootcamps te organiseren. Het platform focust daarbij op nano- en micro-influencers. Ook als kleine Instagram-influencer kan je er dus geld verdienen met Instagram.

Influenzo

Influenzo is nog zo’n platform dat focust op micro-influencers. Het biedt daarbij verschillende oplossingen aan, zoals de publicatie van branded content, productdemonstraties en brand video’s. Via de app word je dan ook eenvoudig in contact gebracht met adverteerders. Je kiest daarbij zelf welke campagnes bij je passen en vervolgens begin je meteen met geld verdienen met Instagram. Daarnaast biedt Influenzo de mogelijkheid aan om online geld te verdienen met je eigen branded artikelen. Hierbij verkoop je exclusieve collecties. Dit programma is er wel alleen voor de macro-influencers met meer dan 100.000 volgers.

Onfluence

Onfluence is een Nederlands influencerplatform dat inzet op kwalitatieve en creatieve influencers met minstens 5.000 volgers. Je moet echt wel zelf oogstrelende content kunnen maken en het moet gaan om echte volgers. Wie volgers koopt, is er niet welkom. Wanneer je je er aanmeldt, word je opgenomen in hun database en helpen ze je in contact te brengen met adverteerders. Je ontvangt daarbij de contentbriefing en de planning en staat in voor de productie en de distributie. De campagne wordt naderhand door Onfluence geëvalueerd en natuurlijk kan je er goed geld verdienen met Instagram.

Wat heb je nodig om met Instagram geld te verdienen?

Je kan natuurlijk niet zomaar geld verdienen met likes. Veel mensen denken dat geld verdienen met Instagram slechts wat foto’s nemen en lui wezen inhoudt, maar er komt echt wel veel meer kijken bij geld verdienen met Instagram. Je moet bovendien een aantal dingen aanschaffen vooraleer je echt aan de slag kan gaan en geld kan verdienen met Instagram. Hoe geld verdienen op Instagram? Het begint met het in huis halen van de juiste benodigdheden. Hieronder leggen we uit wat je zeker niet mag vergeten.

Computer of laptop

Dat is natuurlijk vrij logisch, maar houd er wel rekening mee dat adverteerders best wel hoge eisen stellen aan content van influencers. Zo moet je video’s en filmpjes vaak zelf nabewerken vooraleer je geld kan verdienen als influencer op Instagram. Niet elke computer of laptop is in staat om foto’s en video’s te bewerken. Reken op een werkgeheugen van minimaal 8 GB een goede processor (AMD Ryzen 7 of Intel Core i7 is een goed idee). Een dedicated videokaart zoals de NVIDIA GeForce is zeker een pluspunt. Wij raden hierbij volgende laptops aan:

Software voor video- en fotobewerking

Je kan natuurlijk altijd kiezen voor gratis tools zoals IrfanView of Mylio, maar voor wie professioneel aan de slag wil gaan is Adobe Photoshop nog steeds de beste keuze. Eventueel gebruik je daarvoor de uitgeklede en goedkopere versie Adobe Photoshop Elements. Lightroom is een alternatief, maar daar moet je dan weer een abonnement voor afsluiten.

Wat videobewerkingssoftware betreft, zijn er heel wat opties. Voor beginners raden we hier Filmora Video Editor aan. Voor experts is PowerDirector een beter idee. Hierbij heb je echt alle professionele tools, kan je video’s aanvullen met configureerbare vectorgrafieken, regel je het geluid en voer je ook green screen-bewerkingen uit.

Camera

Een goede camera mag natuurlijk niet ontbreken. Zeker niet als je ook video’s en vlogs gaat maken. Als je vlogs gaat maken, raden wij de Canon Powershot G7XII aan. Deze camera is compact en licht, heeft een kantelbaar scherm en je maakt natuurlijk video’s in full HD. Aan de voorkant van de camera heb je ook nog eens een ruwe grip. Kies dan wel altijd voor de vlogkit met een tripod en aantal extra accessoires. Lees daarnaast ook even dit artikel van Coolblue waarin je een aantal tips vindt voor alternatieve camera’s en extra benodigdheden.

Smartphone en mobiel internet

Een influencer moet het nu eenmaal hebben van zijn of haar volgers en die moet je voortdurend entertainen. Daarom ga je maar beter het gesprek met hen aan en zorg je ervoor dat je voortdurend bereikbaar bent. Een smartphone en toegang tot mobiel internet zijn een must. Daarbij kies je uiteraard voor onbeperkt mobiel internet. Zo’n pakket wordt onder andere aangeboden door Mobile Vikings. Zo kan je echt onbeperkt geld verdienen met Instagram.

Qua smartphone kijk je natuurlijk ook even naar de camera zodat je ook zonder je professionele camera foto-updates kan delen. De Samsung Galaxy Note 10+ kwam recent nog als beste smartphone voor influencers uit de bus. De iPhone 11 Pro Max en de Google Pixel 4 XL zijn dan weer uitstekende alternatieven. Die laatste heeft vooral een fantastische camera, maar wel een lagere accuduur. Google heeft de verkoop wegens tegenvallend succes bovendien gestaakt, maar als je deze camera op de kop kan tikken blijft het gewoon een goed model dat net iets goedkoper is. Wij raden het dan ook aan voor iedereen die geld wil verdienen met Instagram.

Boeken over geld verdienen met Instagram

Hoe geld verdienen op Instagram? Wie het goed wil doen, beseft dat er best veel bij komt kijken. Daarom raden wij aan om niet lukraak te starten, maar om je vooraf goed in te lezen. Er zijn verschillende boeken verkrijgbaar boordevol tips over geld verdienen met Instagram. Hoe verdient Instagram geld? Wanneer geld verdienen met Instagram? Hoe kan ik geld verdienen met Instagram likes? Het zijn stuk voor stuk vragen die aan bod komen in deze boeken over geld verdienen met Instagram.

Lees dit als je beroemd wilt worden op Instagram door H. Carroll en F. Hendriks

In het boek Lees dit als je beroemd wilt worden op Instagram leer je hoe je tot duizenden nieuwe volgers kan werven, maar krijg je ook nog eens talloze handige tips over geld verdienen met Instagram mee. Het boek bevat onder andere tips over hoe je omgaat met de Instagram-gedragscodes, hoe je de juiste bijschriften formuleert en welke fototechnieken je dient te hanteren. Daarnaast bevat het talloze geheimen van de vijftig meest invloedrijke Instagrammers ter wereld.

Instagram Design & Styling door Leela Cyd

Het boek Instagram Design & Stylingfocust op het maken van betere foto’s voor op Instagram. Leela Cyd legt uit hoe je de beste compositie maakt en hoe je de beste props uitzoekt. Over 192 pagina’s heen leer je dan ook hoe je de beste foto’s maakt voor op Instagram. Ook voor specifieke situaties zoals het fotograferen van eten krijg je handige tips mee, net zoals een aantal voorbeeldfoto’s die aantonen hoe het moet.

Instaproof, in 15 stappen naar insta(nt) succes op Instagram door Kirsten Jassies

In het boek Instaproof geeft insta-expert Kirsten Jassies een kickstart mee voor iedereen die op zoek is naar instant succes op Instagram. Zo legt ze uit hoe je een perfecte feed maakt, hoe je een triggerende bio schrijft, welke foto’s de meeste likes opleveren enzovoort. Het boek staat boordevol praktische tips en tricks, maar bevat ook inspirerende verhalen van Nederlandse Instagram-influencers. Het boek gaat dan wel over hoe je geld kan verdienen met Instagram in 2018, maar desondanks is het nog steeds razend actueel.

Hoe word ik Instafamous van C. Schraepen en T. Loup

Céline Schraepen en Talisa Loup zijn twee Instagram-queens. Ze wisten eerder al geld te verdienen met Instagram en leggen in het boek Hoe word ik Instafamous op een luchtige manier uit hoe ook jij groot kan worden op Instagram. Ze leggen daarnaast uit hoe je posts helemaal uit hun dak kunnen gaan en hoe je de perfecte foto’s maakt. Ze geven ook eerlijk aan dat je meer nodig hebt dan alleen je smartphone. Het boek is vooral een meerwaarde voor beginners en is rijkelijk geïllustreerd. Voor wie reeds aan de slag is als influencer en er al het een en ander over gelezen heeft, is het wellicht net niet uitgebreid genoeg.

Cursussen over geld verdienen met Instagram

Hoe kan ik geld verdienen met Instagram? Er zijn een aantal cursussen waarbij bekende Instagram-influencers het voor je uitleggen. Ze geven stap voor stap aan hoe ook jij een bekende Instagram-influencer kan worden en tot duizenden euro’s kan verdienen met Instagram. Onderstaande cursussen hebben we uitgeprobeerd en raden we dan ook aan.

Digital influencer: hoe volgers scoren

Het Centrum voor Avondonderwijs organiseert een dagopleiding waarin je leert hoe je je eigen community creëert en hoe je massaal veel likes verzamelt. De dagopleiding heeft het onder andere over geld verdienen met Instagram en over hoe je de samenwerking met sponsors aangaat. De opleiding duurt acht uur en vindt plaats op verschillende locaties, waaronder Gent, Antwerpen, Brugge en Brussel. Op de website van Centrum voor Avondonderwijs vind je meer informatie over deze opleiding. De les wordt gegeven door docente Sumeyye Ata, een Antwerpse ontwerper en designster met ervaring in het creëren van brands en online identiteiten.

Instagram marketing: become an influencer quickly!

In de online cursus Instagram marketing: become an influencer quickly! leer je welke methodes al dan niet werken bij het aantrekken van nieuwe volgers, hoe je je Instagram-account optimaliseert en welke strategieën al dan niet werken. In deze cursus leer je niet over welke hashtags je gebruikt of over hoe je meer Instagram-likes krijgt, maar wel hoe je snel volgers verwerft en hoe je ze razendsnel in euro’s omzet. Hoe geld te verdienen met Instagram? Als je het antwoord op deze vraag wil weten, is deze cursus een aanrader.

Opleiding Photoshop

In deze opleiding van het Centrum voor Avondonderwijs leer je hoe jij jouw foto’s digitaal bewerkt, hoe je ongewenste photobombers wegwerkt en hoe je een blauw shirt groen maakt. Ook overbelichte of net onderbelichte foto’s pas je voortaan netjes aan en het retoucheren van foto’s houdt na afloop geen geheimen voor je in. Dit alles leer je in vijf lessen van drie lesuren. Wanneer je slaagt, ontvang je het Photoshop-diploma. Je leert niet hoe je geld kan verdienen met Instagram, maar wel hoe je het meeste haalt uit je foto’s. En dat is dan weer cruciaal voor wie geld wil verdienen met Instagram.

Veelgestelde vragen over geld verdienen met Instagram

Heb je een cursus gevolgd over geld verdienen met Instagram, kan je moeiteloos foto’s bewerken en heb je een aantal goede boeken boordevol tips doorgenomen? Dan ben jij klaar om geld te verdienen met Instagram. Toch nog een aantal vragen, bijvoorbeeld over wanneer geld verdienen met Instagram mogelijk is? Lees dan nog even verder want hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen over geld verdienen met Instagram beantwoord.

Wanneer geld verdienen met Instagram?

Je hoeft zeker niet te wachten tot je 100.000 volgers hebt. Eigenlijk kan je geld verdienen met Instagram van zodra je voor adverteerders interessant wordt. Hoeveel volgers je daarvoor moet hebben, is afhankelijk van een aantal factoren. In een aantal specifieke niches kan dat bijvoorbeeld al wanneer je 500 volgers hebt, maar meestal ligt de ondergrens toch eerder ergens rond de 1.000 tot 5.000 volgers. Vanaf dat moment kan je meestal ook terecht bij een van de vele Influencer-platformen die je aan je eerste klanten helpen. Het zijn dan vaak nog beperkte bedragen, maar je kan toch al beginnen met geld verdienen met Instagram.

Kan ik ook volgers kopen?

Adverteerders kijken steeds minder vaak naar het aantal volgers die je hebt, maar naar de kwaliteit van je volgers. Ze merken het dan ook snel op wanneer je volgers koopt. Het is dan ook weggesmeten geld en we raden het daarom af.

Hoe zet ik mijn Instagram-account in voor affiliate marketing?

Hiervoor bestaan er een aantal platformen die het je makkelijk maken. Het mooie is dat het aantal volgers hiervoor helemaal niet uitmaakt. Lees zeker even ons artikel over geld verdienen met affiliate marketing en ontdek hoe je snel geld kan verdienen met Instagram.

Is het toegestaan om producten te verkopen via Instagram?

Ja. Bovendien krijg je zelfs handige functionaliteiten om het je eenvoudiger te maken. Zo kan je bijvoorbeeld met tags werken waarbij gebruikers meteen zien waar ze bepaalde producten kunnen kopen die op je foto staan. Als je online geld wil verdienen met dropshipping is dat eveneens best wel interessant. Meer daarover lees je in ons artikel over online geld verdienen met dropshipping.

Moet ik mijn Instagram-inkomsten aangeven?

Ja, zelfs wanneer je enkel cadeautjes ontvangt gaat het om belastbare voordelen. Meestal zal je een eigen btw-nummer moeten hebben, socialezekerheidsbijdragen moeten betalen en inkomstenbelasting moeten betalen. Informeer vooraf even bij een sociaalverzekeringsfonds om verrassingen te voorkomen.

Back to top button