Blog

De beste VPN van 2021? Ontdek de VPN top 5 van dit moment!

Als je online geld gaat verdienen, doe je er goed aan om na te denken over de beveiliging van je computer. Antivirussoftware mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Toch gaat het er niet alleen om dat je je lokale toestellen moet beschermen, maar ook de verbinding met het internet. Daarom kan je maar beter de beste VPN van 2021 gebruiken. Met de beste VPN van 2021 reken je bovendien niet alleen op extra beveiliging, maar kan je ook anoniem surfen en heb je meer vrijheid omdat geografische beperkingen worden omzeild. Een goede VPN zorgt dus niet alleen voor een betere beveiliging, maar helpt ook voor extra vertier. Zeker als je al eens een film downloadt of een serie streamt, is een goede VPN service een absolute aanrader. We leggen het voor je uit en geven vervolgens onze persoonlijke VPN top 5 weer.

1. Wat is een VPN?

Een VPN of een Virtual Private Network is een dienst die ervoor zorgt dat jouw internetverkeer wordt versleuteld zodat je online identiteit altijd verborgen blijft. Door in te loggen op een server creëer je eigenlijk een eigen veilig netwerk en surf je via dit netwerk, dat ongelofelijk goed beveiligd is, op het onveilige internet. Alles wordt daarbij versleuteld en je gaat ook anoniem aan het werk. Het voordeel daarvan is dat je ook diverse beperkingen kan omzeilen. Zo kan een journalist in China, waar diverse internetbeperkingen gelden, toch nog steeds veilig informatie doorspelen. Of zo kan je alsnog die YouTube-video zien die door geografische beperkingen enkel in Tanzania zichtbaar is.

2. Overzicht van de beste VPN’s

Geen zin om onze volledige review met waardevolle informatie door te nemen en wil je meteen weten wat de beste VPN aanbieder van 2021 is? Hieronder hebben we het alvast even voor je weergegeven. Je vindt hier terug wat wij de vijf beste VPN aanbieders van 2021 vinden. Kijk even welke VPN aanbieders bij je passen en klik meteen door naar hun website waar je meer informatie terugvindt.

3. De 5 beste VPN’s van 2021

Wij hebben talloze VPN aanbieders met elkaar vergeleken en gingen voor jou op zoek naar de beste VPN van 2021. Uiteraard hebben alle VPN aanbieders hun eigen sterktes en zwaktes, maar over de gehele lijn geven we de voorkeur aan Surfshark. Toch zijn er een aantal specifieke gebieden waarop andere goede VPN aanbieders net iets beter scoren. Bekijk daarom zeker ook de vier alternatieven van onze VPN top 5.

3.1. Surfshark: de beste VPN van 2021

Wat is de beste VPN? Wij noemden Surfshark eerder al de beste VPN van 2020 en ook dit jaar zijn we helemaal overtuigd: Surfshark is de beste VPN van 2021. Via Surfshark krijg je eenvoudig toegang tot content, terwijl je je locatie en je gevoelige gegevens altijd privé kan houden. Surfshark werd in 2018 opgericht en heeft intussen meer dan 2,4 miljoen klanten. Het werkt samen met de meest vooraanstaande namen uit de privacywereld, waaronder onder meer Dr. Amelia Estwick (directeur van het National Cybersecurity Institute) en Byron V. Acohido (oprichter van The Last Watchdog en winnaar van de Pulitzerprijs).

Functies en mogelijkheden Surfshark

Het zal wellicht niet verbazen dat je bij de beste VPN van 2021 op heel veel functies mag rekenen. Een aantal van deze functies zie je ook bij andere aanbieders zoals ExpressVPN of CyberGhost terugkomen, maar zelden is het pakket zo compleet. Bij de beste VPN van 2021 reken je namelijk op volgende belangrijke kenmerken:

 • CleanWeb-tool: geen last van advertenties, malware, phishing en trackers
 • Whitelister-tool: geef bepaalde apps toegang
 • Kill Switch-tool voor als de VPN-verbinding onverhoeds niet zou werken
 • Camouflagemodus zodat internetproviders niet weten dat je een VPN gebruikt
 • MultiHop-functie om verbinding te maken vanuit meerdere landen tegelijkertijd
 • NoBorders-modus om toegang te krijgen in regio’s met beperkingen
 • Verberg het echte IP-adres zodat de digitale identiteit niet te achterhalen is
 • Zoveel apparaten koppelen als dat je zelf wil
 • Er zijn geen verbindings- of activiteitslogboeken
 • AES-256-GCM-versleuteling
 • IKEv2/IPSec-protocol standaard op al hun apps
 • Dag en nacht support
 • 30-dagen-geld-terug-garantie

Je merkt dat de beste VPN van 2021 veel te bieden heeft, maar een belangrijk aspect hebben we hier echter nog niet uit de doeken gedaan en dat is het feit dat de beste VPN van 2021 gewoon de beste VPN voor torrents is. Surfshark VPN torrent werkt fantastisch samen met uTorrent, maar ook met andere P2P-clients. Dankzij het no-log-beleid verloopt alles veilig, terwijl je bij Surfshark VPN torrent rekent op de meerwaarde van RAM-only servers en een noodstopschakelaar. Ten slotte moeten we vooral even de downloadsnelheid van Surfshark VPN torrent loven, want met een downloadsnelheid van 63,2 Mbps haal je al je content razendsnel in huis. Dankzij Surfshark VPN torrent reken je met andere woorden op volgende extra voordelen:

 • Je blijft altijd privé als je torrents downloadt en alleen jij weet wat je downloadt
 • Je hebt toegang tot alle content
 • Geen snelheidsbeperkingen en de hoogste bandbreedtesnelheden
 • Noodstopschakelaar verbreekt de verbinding als de VPN-verbinding stopt
 • Werkt perfect met uTorrent, BitTorrent, qBittorrent, Vuze, Deluge enzovoort

Beveiliging Surfshark

Qua beveiliging scoort de beste VPN van 2021 in ieder geval goed. Dat zeggen we niet zomaar, want de beste VPN van 2021 onderging een audit door Cure53. Het rapport van Cure53 is daarbij heel rooskleurig en geeft aan dat er geen enkel probleem is blootgesteld op de algemene beveiligingsgebieden of op het privacyniveau. Het moet wel gezegd worden dat het rapport twee gebreken heeft ontdekt met een lage ernstgraad, waarvan één eigenlijk zelfs niet eens aan de browserextensie was gerelateerd. Volgens Surfshark, de beste VPN van 2021, zijn ze alvast weggewerkt. We gaan hier niet het volledige rapport uit de doeken doen, maar je kan het eventueel wel zelf even doornemen via de website van Cure53.

Prijs Surfshark

Voor de beste VPN van 2020 en 2021 betaal je in principe € 10,59 per maand. Net zoals bij veel andere VPN aanbieders word je echter warmgemaakt om het abonnement langer vast te leggen. Als je kiest voor het abonnement van zes maanden betaal je namelijk € 31,85 of omgerekend € 5,31 per maand. En als je kiest voor het abonnement van 24 maanden betaal je € 48,88 of omgerekend € 2,04 per maand. Dit pakket heeft ook de meeste voordelen te bieden omdat het meteen met een 30-dagen-geld-terug-garantie komt. Betalen kan je gewoon doen via Bancontact, kredietkaarten of PayPal. Als je je echt graag in anonimiteit wentelt, kan je echter ook betalen met cryptomunten (CoinGate of CoinPayments).

3.2. ExpressVPN: de beste VPN voor Netflix

Streamingdiensten als Netflix hebben de rechten om films en series in specifieke landen uit te zenden. Daarom zal je met je Belgische Netflix-account andere films en series zien wanneer je tijdens je reis in Brazilië inlogt. Door virtueel met je locatie te spelen, kan je echt het volledige aanbod bekijken. Vooral de Amerikaanse markt is daarbij heel interessant omdat nergens anders het aanbod aan Netflix-series zo groot is. Het hoeft natuurlijk niet te verbazen dat Netflix dit sterk probeert tegen te werken. Daarom hebben veel VPN aanbieders geen diensten die compatibel zijn met Netflix. Daartegenover staat dan weer ExpressVPN, de beste VPN voor Netflix. Zij houden alles voortdurend up-to-date zodat je in alle vrijheid naar Netflix kan kijken.

Functies en mogelijkheden ExpressVPN

De beste VPN voor Netflix is compatibel met diverse apparaten waarop je Netflix of andere streamingdiensten kan gebruiken. Zo kan je de beste VPN voor Netflix gebruiken op Apple TV, smart tv’s en dergelijke meer. De beste VPN voor Netflix gebruik je bovendien ook op je PS3, PS4, Nintendo Switch en XBOX 360 zodat je kan gamen zonder buffering. Ook interessant is het dat de beste VPN voor Netflix bovendien je IoT-apparaten beschermt tegen hackers en vieze gluurders. Hieronder zijn alle mogelijkheden nog even weergegeven:

 • Besturingssystemen: Windows, Mac, Android, iOs, Chrome OS en Linux
 • Routers
 • Kindle Fire
 • Browsers: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge
 • Smart TV: smart tv, Apple TV, Amazon Fire TV Stick, Samsung Smart TV, Roku, Chromecast, NVIDIA SHIELD
 • Spelcomputers: PS3, PS4, XBOX One, XBOX 360, Nintendo Switch

Dit is met andere woorden heel duidelijk de beste VPN voor entertainment, zeker als je weet dat je dankzij deze goede VPN geen beperkingen meer krijgt op YouTube, Amazon Prime Video, HBO en Netflix. Toch mogen we zeker niet blind zijn voor de algemene mogelijkheden die de beste VPN van 2021 te bieden heeft. Hieronder is het allemaal nog eens even weergegeven.

 • Ongelimiteerde bandbreedte
 • 160 locaties in 94 landen
 • Geen geblokkeerde diensten of websites
 • Anoniem downloaden en surfen
 • Ultieme beveiliging: 256-bit AES, DNS/IPv6 leak bescherming, Kill Switch en split-tunneling
 • Permanente bereikbaarheid: mail of live-chat
 • 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie

Beveiliging ExpressVPN

Het is niet omdat we spreken van de beste VPN voor Netflix dat het niet veilig hoeft te zijn, want wellicht zal je de beste VPN voor Netflix ook voor andere toepassingen gebruiken zoals het beveiligen van IoT-apparaten. Hoe dan ook zit je qua veiligheid sowieso wel goed en doen ze het een en ander om je maximaal te beschermen. Uiteraard begint het allemaal met het verbergen van je locatie en het mixen van jouw verkeer met dat van vele anderen, maar ze doen natuurlijk nog meer om je te beschermen.

In de eerste plaats reken je bij de beste VPN voor Netflix op Network Lock. Dit is een noodmechanisme dat het internetverkeer tijdelijk blokkeert wanneer de verbinding uitvalt. Ook wanneer er van wifinetwerk wordt veranderd of wanneer de verbinding hapert, blijf je met andere woorden beveiligd.

Ten tweede reken je bij de beste VPN voor Netflix op de kracht van split-tunneling. Hierbij kies je welke apps via de beste VPN voor Netflix moeten worden omgeleid en welke niet, zodat je wel nog steeds toegang hebt tot je lokale netwerkapparaten. Zo hoef je de beste VPN voor Netflix niet uit te schakelen en kom je nooit zonder beveiliging te zitten.

Vervolgens is er de ExpressVPN-encryptie, iets waar ze bij deze aanbieder heel trots op zijn. Encryptie is belangrijk om te voorkomen dat verzonden gegevens onderweg worden uitgelezen. Daarvoor gebruiken ze bij de beste VPN voor Netflix de AES-256-versleuteling. Dit is de encryptiestandaard die ook door de Amerikaanse regering wordt gebruikt en die jongens weten best wel wat over internetveiligheid. Zo’n AES-256-versleuteling valt namelijk niet te kraken, want er zijn 115 duodeciljard mogelijkheden. De zwaarste supercomputer zou er al enkele miljoenen jaren voor nodig hebben en zo belangrijk is je downloadgedrag wellicht ook weer niet.

Voorts draaien ze bij ExpressVPN hun eigen versleutelde en anonieme DNS op hun server. In tegenstelling tot bij gratis DNS-diensten wordt er geen informatie over je verzameld en doorverkocht aan derden die het dan weer gebruiken om je te bestoken met gepersonaliseerde advertenties.

Ten slotte is er ook nog iets uniek aan ExpressVPN en dat is de TrustedServer-veiligheid. Dit is een unieke service waarbij de data na elke reboot wordt gewist. De VPN-servers draaien namelijk op een RAM-geheugen of een random-access memory. Bij het heropstarten wordt de software ook telkens opnieuw geïnstalleerd en zo voorkomen ze slim de risico’s die onlosmakelijk aan harde schijven verbonden zijn.

Je merkt dat het qua beveiliging goed zit en dat je de beste VPN voor Netflix gerust ook voor andere zaken kan gebruiken.

Prijs ExpressVPN

Bij de beste VPN voor Netflix worden de prijzen in Amerikaanse dollar weergegeven. Hier betaal je 12,95 USD (+/- € 10,64) voor een abonnement van één maand. Bij elke verlenging moet je dit dan opnieuw betalen. Als je meteen kiest voor een abonnement van zes maanden, betaal je 59,95 USD (+/- € 49,27) of 9,99 USD (+/- € 8,21) per maand. Een abonnement van 15 maanden is de interessantste optie, maar houd er wel rekening mee dat dit abonnement een beetje bedrieglijk is. Het gaat namelijk om een abonnement van twaalf maanden, met drie maanden gratis. Dit kost dan 99,95 USD (+/- € 82,15) of +/- 6,66 USD (+/- € 5,47) per maand. Echter, de actie geldt enkel bij de eerste periode van 15 maanden en nadien betaal je dus 99,95 USD per twaalf maanden of +/- 8,33 USD (+/- € 6,85) per maand. Dit laatste bedrag geven ze echter niet weer op hun website. Betalen kan je in dit geval niet doen met Bancontact, maar wel met een kredietkaart, via PayPal of via bitcoin.

3.3. ProtonVPN: de beste VPN service die gratis is

ProtonVPN biedt een aantal betaalde VPN-diensten aan, maar je kan er daarnaast ook gratis terecht. Weet dat deze beste VPN door Consumentenbond wordt aanbevolen. Zij zijn vooral heel positief over de gunstige privacyvoorwaarden. Wij hebben uiteraard ook even gekeken naar wat de beste VPN service die gratis is je te bieden heeft. Hieronder leggen we het allemaal voor je uit, maar het is alvast goed om te weten dat ze bij ProtonVPN ook goed hebben nagedacht over de internationale privacywetgeving.

Functies en mogelijkheden ProtonVPN

Bij deze Zwitserse VPN-aanbieder reken je op ruim 1.225 servers in 54 landen. Zij hebben een eigen Adblocker (NetShield), een DNS-filterfunctie die advertenties en malware blokkeert en er ook voor zorgt dat website-trackers je niet zomaar kunnen volgen wanneer je op het internet surft. Deze functie is een meerwaarde en zien we ook bij andere VPN aanbieders, maar wordt hier wel enkel bij de betaalde versie aangeboden. Je gebruikt ProtonVPN op Windows, Mac, Android, Linux en op routers. Ook reken je op een goede Netflix-VPN en kan je naar hartenlust streamen.

Het is wel zo dat de gratis VPN service vrij beperkt is. Je krijgt standaard VPN-diensten en rekent daarbij op de servers in IJsland, Zweden en Zwitserland. Als je ook P2P-ondersteuning en de Adblocker wil, moet je al voor een betaald abonnement kiezen. Hetzelfde geldt voor Tor via VPN, waarbij je het internetverkeer met één klik doorstuurt via het VPN-netwerk, en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot geblokkeerde content (bv. op Netflix). Hoewel we dit de beste VPN service die gratis is noemen, is ook de betalende versie zeker interessant.

Beveiliging ProtonVPN

Bij ProtonVPN doen ze het een en ander om je veiligheid te garanderen. In de eerste plaats kozen ze ervoor om zich in Zwitserland te vestigen om zo hun klanten te beschermen tegen diverse overheden. Zwitserland heeft namelijk een van de strengste privacywetten ter wereld. Zwitserland maakt namelijk geen deel uit van de Fourteen Eyes-overeenkomst, de inlichtingenalliantie waar ook België deel van uitmaakt en waarbij je riskeert dat informatie wordt doorgegeven aan de Amerikaanse regering. Door de Zwitserse wet zijn ze ook niet verplicht om logs op te slaan en dus kunnen ze maximale privacy garanderen.

De servers bevinden zich in een kilometer onder het oppervlak gelegen voormalige Zwitserse legerbunker en worden volledig versleuteld. Hoewel er geen persoonlijke data op hun servers wordt opgeslagen, kiezen ze er toch voor om ze maximaal te beschermen. Het voordeel hiervan is dat zelfs man-in-the-middle-aanvallen, de hulpbronintensieve aanvallen die alleen regeringen kunnen uitvoeren, geen schijn van kans maken.

Met hun Secure Core-servers in extreem goed beveiligde datacenters in IJsland, Zweden en Zwitserland maken zij het mogelijk om bescherming te bieden tegen netwerkgebaseerde aanvallen; Door het netwerkverkeer over meerdere servers te versturen vooraleer het hun netwerk verlaat, wordt het gewoon onmogelijk om het echte IP-adres van gebruikers te ontdekken.

Voor hun versleuteling rekenen ze net als de vorige VPN aanbieders op AES-256-versleuteling. De sleuteluitwisseling gebeurt dan weer met 4096-bit RSA. De versleutelingspakketten zijn zorgvuldig geselecteerd om te voorkomen dat al het versleutelde verkeer kan worden gedecodeerd als er een sleutel zou uitlekken. Bij elke verbinding wordt er namelijk gewoon een nieuwe sleutel gegenereerd. Alsook gebruiken ze enkel VPN-protocollen die helemaal veilig zijn, dus hier reken je niet op de goedkopere maar minder effectieve PPTP-ondersteunende servers, maar wel op IKEv2/IPSec.

Ten slotte zie je hier ook de vele beveiligingsmaatregelen terugkomen die je ook al kent van andere VPN aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan de Kill Switch-functie, maar ook aan de Altijd Aan-functie.

Prijs ProtonVPN

Zoals eerder gezegd hebben we het hier over de beste VPN service die gratis is. Je moet dus niks betalen, maar het gaat wel om een uitgeklede versie waarbij alles wat minder snel gaat dan bij de betaalde varianten. Bovendien reken je maar op één VPN-verbinding en op servers in drie verschillende landen. Ze hanteren wel een strikt no-logs-beleid, zoals ze dit ook bij de betalende abonnementen doen. Anderzijds mis je een aantal belangrijke functies, zoals P2P-support, een Adblocker en Tor via VPN. Deze functies heb je echter wel als je kiest voor een betalend abonnement.

Als je toch de voorkeur geeft aan een betalend abonnement, heb je de keuze tussen drie pakketten. Wij raden in zo’n geval het Plus-abonnement aan. Daarvoor betaal je € 96 per jaar of € 8 per maand als je meteen voor een volledig jaar zou betalen. Als je per maand betaalt, kost het je € 10 per maand.

3.4. CyberGhost: beste VPN voor YouTube

CyberGhost werd in 2011 in Boekarest (Roemenië) opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste en meest betrouwbare beveiligingsoplossingen ter wereld. Wij vinden het de beste VPN provider voor YouTube, maar het wordt om de meest uiteenlopende redenen gebruikt door intussen al zo’n 36 miljoen klanten ter wereld. CyberGhost is een echte voorvechter van burgerrechten en is sterk tegen censuur gekant, wat natuurlijk gevolgen heeft voor de oplossingen die zij op de markt brengen.

Functies en mogelijkheden CyberGhost

Natuurlijk heeft CyberGhost een aantal standaardfuncties die niet meteen als een verrassing zullen klinken. Zo kan je bij de beste VPN provider voor YouTube je IP-adres in één klik beschermen. Ook kan je via de beste VPN provider voor YouTube veilig surfen op openbare wifinetwerken zodat je gegevens, en al zeker je meest persoonlijke, niet kunnen worden gestolen. Zelf houden ze uiteraard geen logbestanden bij. Hiervoor rekenen ze op 6.500 NoSpy-servers in negentig verschillende landen.

De handigste functies hebben vooral betrekking op de mogelijkheid om streaming-beperkingen te deblokkeren, zoals we dat ook al zagen bij pakweg ExpressVPN. Hierdoor kan je zonder beperkingen kijken naar je favoriete content. Een pluspunt is dat je eenvoudig toegang krijgt tot afgeschermde content, waardoor we het ook de beste VPN provider voor YouTube noemen. YouTube staat namelijk vol met video’s voor mensen van specifieke regio’s en daar krijg je niet zomaar toegang toe. De beste VPN provider voor YouTube is speciaal voor YouTube geoptimaliseerd en omzeilt dergelijke geografische beperkingen.

Ook anoniem torrents downloaden behoort bij deze provider tot de mogelijkheden, want ook hiervoor zijn de servers van CyberGhost geoptimaliseerd. Hierbij kan je veilig torrents downloaden en wordt voorkomen dat internetproviders vertragingen doorvoeren ten aanzien van het P2P-verkeer.

Ten slotte reken je op een uitgebreide bescherming ten aanzien van talloze apparaten. De VPN-apps van CyberGhost zijn ontwikkeld door Duitse programmeurs en zijn beschikbaar op Linux-, Android-, iOS-, macOS- en Windows-apparaten. Verder hebben ze ook applicaties voor Android-tv’s en Amazon Fire-sticks.

Beveiliging CyberGhost

De beste VPN provider voor YouTube maakt het volgen van online gewoonten en surfgedrag onmogelijk en rekent daarbij net zoals de vorige VPN aanbieders op 256-bits codering. Hun NoSpy-servers bevinden zich in Roemenië, waardoor ze buiten het bereik liggen van de zogenaamde Fourteen Eyes. Op basis van de lokale wetgeving kunnen ze een no-logsbeleid garanderen. Veel mensen weten dit niet, maar Roemenië is een belangrijke voorvechter van privacyvriendelijk internet. Zo weigerde het Roemeense Constitutionele Hof eerder al om de Data Retention Directive te accepteren, verwierp de Roemeense senaat eerder al een wetsontwerp betreffende gegevensbewaring en maakt Roemenië geen deel uit van enige inlichtingenalliantie hieromtrent. Ondanks dat het gaat om een Europees land, zet het tegelijkertijd een rem op de privacy-onvriendelijke ambities van andere EU-landen.

Alleen het CyberGhost-team heeft toegang tot de servers die premium hardware gebruiken. Zelfs de kleinste onderbreking in het versleutelingskanaal zorgt verder voor de activering van de Kill Switch, waardoor je automatisch van het internet wordt losgekoppeld zodat je anonimiteit nooit wordt aangetast. Om een maximale privacy en veiligheid te garanderen bieden ze verschillende VPN-protocollen, zoals OpenVPN, IKEv2 en L2TP/IPSec.

Ten slotte is het ook goed om te weten dat ze bij CyberGhost heel transparant en open zijn over hun activiteiten. Ze waren de eerste VPN provider die een transparantieverslag publiceerden waarin ze openlijk informeerden over pogingen van overheden en wetshandhavingsinstanties om gegevens te verkrijgen.

Prijs CyberGhost

De beste VPN voor YouTube kost je € 11,99 per maand indien je kiest voor een maandabonnement. Bij een jaarabonnement betaal je € 45 per jaar of € 3,75 per maand. Als je meteen kiest voor een abonnement van drie jaar, betaal je € 78. Het eerste jaar krijg je dan ook nog eens drie maanden cadeau, wat uiteindelijk neerkomt op € 2 per maand. Betalen doe je via PayPal, je kredietkaart of via het privacyvriendelijke bitcoin.

3.5. NordVPN: beste VPN voor zakelijke gebruikers

NordVPN zag in 2012 het levenslicht toen vier jeugdvrienden samen een rem wilden zetten op de toenemende internetcensuur en het opdringerige overheidstoezicht. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste VPN aanbieders en dragen ze de Scandinavische privacy-idealen uit. Ze hebben ruil 14 miljoen gebruikers en hun technologie wordt erkend door de meest invloedrijke IT-beveiligingsspecialisten. Ze zijn tegens een van de oprichters van het VPN Trust Initiative, een overeenkomst tussen diverse VPN aanbieders waarbij men heeft besloten om het publiek beter voor te lichten.

Functies en mogelijkheden NordVPN

NordVPN maakt net als de eerder aangehaalde VPN aanbieders een veilig internet mogelijk door je achter een versleutelingsmuur te plaatsen. Hierbij heb je een ultrasnelle verbinding, ook tijdens het streamen of downloaden. Van bufferen heb je in elk geval geen last meer. Ze hanteren een strikt no-logsbeleid, hebben VPN-servers in 59 verschillende landen en staan je toe om maximaal zes apparaten aan te sluiten op één account. Je IP-adres is natuurlijk onzichtbaar voor derden en je activeert het met een enkele klik.

Een belangrijk kenmerk zijn de vele extensies waarop je rekent en die gewoon ook heel doeltreffend zijn. Zo wordt vooral voor Mozilla NordVPN vaak aangeraden. Verder bieden ze ook apps aan voor Android-toestellen, Windows-apparaten, macOS, iOS, Android TV, Linux en Chrome. Het is een optie waar je niet zelf aan hoeft te denken want door op de Quick Connect-knop te drukken, wordt automatisch naar de snelste server gezocht.

Ten slotte heeft NordVPN volgens ons de beste zakelijke VPN service. Hierdoor kunnen je zakelijke gegevens altijd veilig worden gebruikt, ongeacht waar je je bevindt. Alle medewerkers genieten dan meteen bescherming en dat geeft de werkgever ook heel wat zekerheid.

Beveiliging NordVPN

Zoals alle VPN aanbieders doet ook NordVPN het nodige om de veiligheid te garanderen. Via CyberSec, een geavanceerde technologische oplossing, worden websites die malware hosten of aan phishing-bedrog doen automatisch geblokkeerd. Omdat het tegelijkertijd ook flashadvertenties blokkeert, gaat ook de snelheid van je internetervaring de hoogte in. Ook Botnet-overnamen worden dankzij CyberSec voorkomen.

Omdat ze rekenen op obfuscated servers kan je zelfs in de meest beperkende omgevingen verbinding maken met een VPN. De ISP kan namelijk niet zien waar je heen gaat en bovendien worden de datapakketjes gewijzigd zodat ook blokkerende programma’s ze niet kunnen blokkeren. Het is om deze reden dat NordVPN wel vaker de beste VPN voor internationale journalisten wordt genoemd.

Verder reken je bij NordVPn over AES-256-versleuteling en op een logvrije privacy. Een pluspunt is het dubbele NAT-systeem waardoor er helemaal geen identificeerbare informatie op de NordLynx-servers wordt opgeslagen. En als iemand er toch in zou slagen om een van hun tunnels te omzeilen, wat in principe enkel kan door menselijke fouten, zal een Kill Switch de laatste verdedigingslinie zijn. Dan blijft de internetverbinding geblokkeerd tot de beveiligde tunnel opnieuw tot stand kan worden gebracht.

Prijs NordVPN

Bij een plan voor één maand betaal je € 9,56 per maand. Bij een plan voor één jaar betaal je € 47,20 per jaar of € 3,93 per maand. De voordeligste optie is echter het plan voor twee jaar. Dan betaal je ineens € 71,20. Dit stemt overeen met € 2,97 per maand. Ze hanteren bovendien een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Betalen kan via Bancontact, kredietkaarten, Amazon Pay, Google Pay, SOFORT of via CoinPayments.

Related Articles

Back to top button