Blog

Bij deze partijen kan je een goedkope domeinnaam fixen

Als je online geld wil verdienen, merk je al snel dat een eigen website wel noodzakelijk is. Of het nu is omdat je gaat bloggen, aan affiliate marketing gaat doen of omdat je om een andere reden een eigen website gaat maken: een goedkoop domein kopen is altijd fijn. Hieronder lichten we tien betrouwbare aanbieders van goedkope domeinnamen uit en geven we hun tarieven weer. Lees zeker ook de veelgestelde vragen onderaan deze blog waarbij we dieper op een aantal zaken ingaan.

10 keer de goedkoopste domeinnaam registreren: deze partijen zijn uiterst goedkoop

Natuurlijk wil je een goedkoop domein kopen, maar tegelijkertijd wil je toch echt wel zeker zijn dat je goed zit. Het gaat dan niet alleen over de service die je bij zo’n goedkope domeinregistratie krijgt, maar ook over andere zaken als privacygaranties, de mogelijkheid om meteen ook je website te hosten enzovoort. Hieronder hebben we tien goede partijen weergegeven waar een goedkoop domein kopen mogelijk is. We hebben meteen ook de prijzen weergegeven zodat een goedkoop domein kopen nu nog eenvoudiger is.

1. Xel

Een van onze persoonlijke favorieten, maar dit is vooral als je niet alleen op zoek bent naar een goedkope domeinnaam maar ook naar een betrouwbare host, is xel. Bij deze betrouwbare aanbieder met een leuk olifantje in het logo kan je onder meer terecht voor een goedkope .be-domeinnaam. Je betaalt er namelijk € 7 per jaar. Dit is geen eenmalige actie, maar gewoon een goedkope domein. Ook als je een .nl-domeinnaam zoekt, heb je met een jaarprijs van € 3,95 een van de beste partijen voor goedkoopste domeinregistratie te pakken. Voor een .com-domeinnaam betaal je er ten slotte € 12 per jaar, wat redelijk is.

Pluspunten aan xel zijn de uitstekende hosting ­– wat overigens niet wil zeggen dat ze de goedkoopste hosting aanbieden – en de ruime keuze aan extensies. Je kan er namelijk ook heel wat bijzondere domeinnamen vastleggen zoals .xxx, .photography en .expert. Een .vlaanderen-extensie hebben ze er echter niet en dat is toch een belangrijk minpunt.

ExtensieJaarprijs – 1ste jaarJaarprijs – vanaf 2de jaar
.be€ 7,00€ 7,00
.nl€ 3,95€ 3,95
.com€ 12,00€ 12,00

2. Argeweb

Argeweb wordt wel vaker genoemd als het over de goedkoopste domeinnamen gaat, maar dat heeft vooral te maken met de zogenaamde lokkertjes. De op hun website geafficheerde prijzen hebben namelijk enkel betrekking op de tarieven die in het eerste jaar van toepassing zijn. Nadien wordt het tarief echter al snel opgetrokken en worden ze flink duurder dan xel. Een pluspunt is wel dat de keuze bij Argeweb net iets ruimer is. Je kan er namelijk ook talloze andere extensies regelen, waaronder niet alleen de (prijzige) .vlaanderen-extentsie, maar ook andere geliefde extensies als .taxi, .vegas en .travel. Een extra pluspunt is ten slotte dat alle prijzen inclusief deskundige ondersteuning zijn.

ExtensieJaarprijs – 1ste jaarJaarprijs – vanaf 2de jaar
.be€ 2,95€ 18,95
.nl€ 0,95€ 12,00
.com€ 5,95€ 14,00

3. Yourhosting

Ook bij Yourhosting doen ze aan actietarieven waarbij het eerste jaar flink voordeliger is. Zo kost een .be-extensie je gedurende het eerste jaar € 8 per jaar en wordt dit nadien naar € 13,35 opgetrokken. Het verschil is echter nog groter voor een .nl-extensie. In eerste instantie gaat het er om een wel heel goedkope domeinnaam van € 1 per jaar, maar nadien neemt dit tot € 12,80 per jaar toe. Ook hier kan je terecht voor een .vlaanderen-extensie, maar met € 41 per jaar moet je gek zijn om zo’n domeinnaam kopen goedkoop te noemen.

Het ziet er dus niet naar uit dat ze hier de goedkoopste domeinnamen hebben, maar je moet wel weten dat ze er voordelige combideals hebben. Zo betaal je voor zowel een .nl- als een .online-extensie samen ook maar € 1 per jaar. Anderzijds geldt net hetzelfde als voor hun andere deals: dit voordeeltarief geldt enkel in het eerste jaar en nadien kan je niet meer spreken over de goedkoopste domeinregistratie.

ExtensieJaarprijs – 1ste jaarJaarprijs – vanaf 2de jaar
.be€ 8,00€ 13,35
.nl€ 1,00€ 12,80
.com€ 10,00€ 15,40

4. Vimexx

Wil je een goedkoop domeinnaam registreren, dan kan je altijd Vimexx overwegen. Ze hebben er echt de meest uiteenlopende extensies met zelfs bijzonderheden als .bike-, .coffee- en .cool-extensies. En natuurlijk kan je er dus ook gewoon terecht voor een .vlaanderen-extensie. Verder hanteren ze wel actieprijzen zoals Argeweb en Yourhosting dit ook doen, maar worden de tarieven na het jaar niet onredelijk hoog opgetrokken. Het is zelf zo dat hun goedkoopste domeinnamen voordeliger zijn dan bij bovenstaande drie aanbieders. Een extra pluspunt? Dat zijn de gratis redirects. Wil je er hosting bij? Ook dan heb je met een goedkope partij te maken en is Vimexx zeker te overwegen.

ExtensieJaarprijs – 1ste jaarJaarprijs – vanaf 2de jaar
.be€ 0,89€ 3,99
.nl€ 0,89€ 2,95
.com€ 7,99€ 7,99

5. Neostrada

Neostrada wordt wel vaker als een van de beste partijen voor een goedkope domeinnaam genoemd en het klopt enigszins wel dat ze voordelig zijn, maar ze hebben anderzijds een prijsstructuur die maar moeilijk te doorgronden is.

In de eerste plaats doen ze er namelijk aan lokkertjes en kan je er dus meteen een goedkope domeinnaam vastleggen voor het eerste jaar. Nadien zal zo’n goedkoop domein flink duurder worden, zoals dat ook bij Argeweb en Vimexx het geval is. Maar daarnaast kan je er ook meteen een goedkoop domeinnaam voor twee of drie jaar vastleggen. Dan betaal je een tarief dat hoger ligt dan het actietarief, maar lager dan het tarief dat na het actietarief geldt.

Een voorbeeld zal dit verduidelijken. Je kan er bijvoorbeeld een .be-extensie vastleggen voor € 2,95 voor één jaar (actietarief). Dit kunnen we gerust een goedkope domeinnaam noemen. Na het eerste jaar wordt het tarief echter opgetrokken naar € 12,50 per jaar. Kies je voor de formule van drie jaar, dan betaal je € 7,95 per jaar of € 23,85 voor drie jaar. Dit is uiteindelijk alsnog goedkoper dan de formule van één jaar die wordt aangeprezen (€ 2,95 + € 12,50 + € 12,50). We raden dan ook aan om meteen te kiezen voor de driejarige formule en geen beroep te doen op de aangeprezen acties. In het overzicht hieronder hebben we dan ook de tarieven bij deze keuze opgenomen.

Om hun prijsstructuur nog wat complexer te maken, hanteren ze ten slotte ook nog bulkprijzen. Wanneer er meerdere goedkope domeinnamen worden afgenomen, heb je dan recht op een korting. Deze korting kan oplopen tot 50% vanaf meer dan tien goedkope domeinnamen.

ExtensieJaarprijs – 1ste jaarJaarprijs – vanaf 2de jaar
.be€ 7,95€ 7,95
.nl€ 7,95€ 7,95
.com€ 9,99€ 9,99

6. Combell

Voor goedkope domeinregistratie is – mits enige relativering – ook Combell te overwegen. Dit is een hosting-marktleider die al sinds 1999 actief is. Je kan er terecht voor een goedkoop domein inclusief tien gratis diensten. Als je hun domeinnaam al goedkoop vond, moet je weten dat hun goedkope domeinnaam inclusief volgende diensten komt:

  • Gratis mailbox (1 GB opslagruimte) en mailadres
  • Gratis onbeperkt aantal subdomeinen
  • Gratis complete controle over de DNS-instellingen
  • Gratis onbeperkt aantal mailadressen voor mail forwarding
  • Gratis bezoekers doorsturen via domein forwarding
  • Gratis 24/7 support in het Nederlands
  • Gratis controlepaneel om zelf een aantal zaken te regelen
  • Gratis e-mailmarketing via Flexmail
  • Gratis een niet-tevreden-geld-terug-garantie
  • Gratis een voucher van € 120 voor Google Ads

Daarnaast heb je heel wat keuze als je van plan bent om een goedkoop domeinnaam te registreren, met zelfs extensies als .rugby, .gay en .dealer. Hoewel we spreken van een goedkope domeinnaam, moet dit wel in het licht bekeken worden van de extra diensten waarop je rekent. Als je het louter financieel bekijkt, kan je bezwaarlijk van een goedkope domeinnaam spreken. Je betaalt namelijk al snel € 37 per maand voor een van hun domeinnamen. Als je dus niet geïnteresseerd bent in deze diensten, zou bij Combell een domeinnaam kopen goedkoop noemen de waarheid oneer aandoen. Dat merk je ook als je onderstaande prijzen doorneemt.

ExtensieJaarprijs – 1ste jaarJaarprijs – vanaf 2de jaar
.be€ 14,95€ 37,00
.nl€ 14,95€ 37,00
.com€ 12,95€ 37,00

7. TransIP

TransIP is in de eerste plaats een aanbieder van VPS-diensten en virtuele servers, maar daarnaast kan je er ook terecht voor andere diensten en zelfs voor WordPress-hosting, webhosting en een goedkope domeinnaam. Ze bieden meer dan 450 alternatieve domeinextensies aan. Een goedkope domeinnaam van TransIP wordt standaard voorzien van een SSL-certificaat en wordt met hun DNS-techniek beveiligd. Met behulp van hun API kan je dan weer allerlei functies automatiseren. Ze bieden zeker niet de goedkoopste domeinnamen aan, maar je merkt wel dat ze er heel wat voor in ruil bieden.

ExtensieJaarprijs – 1ste jaarJaarprijs – vanaf 2de jaar
.be€ 6,99€ 10,99
.nl€ 7,99€ 7,99
.com€ 8,99€ 13,25

8. GoDaddy

GoDaddy is volgens henzelf ‘s werelds grootste registerhouder, maar hoe dan ook kan je er je domeinnaam goedkoop vastleggen. Hun actietarieven zijn heel laag. Zeker voor de .com-extensie spreken we in het eerste jaar echt wel van de goedkoopste domeinregistratie, maar zoals wel vaker lopen de prijzen in het daaropvolgende jaar verder op. De tarieven liggen dan in de lijn van die bij de andere aanbieders van goedkope domeinnamen.

ExtensieJaarprijs – 1ste jaarJaarprijs – vanaf 2de jaar
.be€ 0,99€ 10,69
.nl€ 5,75€ 8,22
.com€ 0,99€ 10,69

9. One.com

Bij one.com krijg je gratis een .one-extensie bij hosting (verlengd aan € 13,99), maar echt interessant is zo’n extensie helemaal niet. Met een goedkope domeinnaam als .be, .nl, en .com maak je nu eenmaal echt indruk. We kunnen er zo’n domeinnaam kopen goedkoop noemen, maar weet wel dat er ook hier actietarieven worden gehanteerd waarbij de prijzen vooral in het eerste jaar laag zijn.

Wel is het zo dat je er ook terechtkan voor een van de goedkoopste domeinnaam en hosting die we al gezien hebben. Voor het Beginner-pakket, je krijgt dan 50 GB SSD-opslag en ondersteuning voor een website, betaal je namelijk € 1,99 extra per maand in het eerste jaar en nadien € 3,99 extra per maand. En daarnaast kan je er natuurlijk ook gewoon een goedkoop domein registreren, zoals je merkt aan de onderstaande tarieven.

ExtensieJaarprijs – 1ste jaarJaarprijs – vanaf 2de jaar
.be€ 5,99€ 17,99
.nl€ 5,99€ 10,99
.com€ 13,99€ 18,99

10. Yourhosting

Dit overzicht met aanbieders van de goedkoopste domeinnamen ronden we af met Yourhosting. Yourhosting is natuurlijk in de eerste plaats een aanbieder van hostingdiensten, maar je kan er ook je domeinnaam goedkoop vastleggen. Dit kan zelfs al vanaf € 1, maar zoals steeds zijn er hierbij wel een aantal opmerkingen. Ook hier is het namelijk zo dat de actietarieven enkel gelden gedurende het eerste jaar en dat ze nadien flink duurder worden. Op lange termijn leg je er dus zeker niet de goedkoopste domeinnamen vast.

Toch zijn we vooral fan van de generieke domeinnamen, zoals een .hotel-extensie en een .net-extensie. Zij worden namelijk onder Privacy Protect vastgelegd. Hiermee wordt je privacy gegarandeerd. Ook is Yourhosting interessanter als je veel domeinnamen vastlegt, omdat je dan een staffelkorting krijgt. Toch gaan ze daarin minder ver dan Neostrada, want hier moet je toch al 100 of meer domeinnamen vastleggen voor een staffelkorting van 12,5%.

ExtensieJaarprijs – 1ste jaarJaarprijs – vanaf 2de jaar
.be€ 8,00€ 13,35
.nl€ 1,00€ 12,80
.com€ 10,00€ 15,40

Veelgestelde vragen over goedkope domeinnamen

Als je niet meteen thuis bent in het wereldje van hosts en domeinnamen of als je gewoon op zoek bent naar het goedkoopste nl domeinnaam, is het niet helemaal onlogisch dat je misschien nog een aantal vragen hebt. Hieronder ontdek je dan ook meer over waar je je domein goedkoop kan parkeren, waar een domein registreren goedkoop is en wat in specifieke gevallen de goedkoopste domeinnaam registratie is. Ook leggen we een aantal algemene zaken uit.

Welke aanbieder raden jullie aan voor een goedkope domeinnaam voor België (.be-extensie)?

Voor een goedkope domeinnaam voor België (.be-extensie) raden wij de goedkoopste domeinnamen van Vimexx aan. Hier kan je namelijk al een goedkope domeinnaam vastleggen voor € 3,99 per jaar. Gedurende het eerste jaar geniet je er bovendien van een actietarief en moet je zelfs maar € 0,89 betalen. Zij bieden tevens heel goede webhosting in België aan, waarbij je rekent op hoge snelheden. Hierdoor scoort je website hoger in Belgische zoekmachines. Ook als je op zoek bent naar de goedkoopste domeinnaam en hosting is Vimexx zeker een goed idee en het overwegen waard.

Welke aanbieder raden jullie aan voor een goedkope domeinnaam voor Nederland (.nl-extensie)?

Ook in dit geval biedt Vimexx de goedkoopste domeinnamen aan. Een goedkope domeinnaam voor Nederland (.nl-extensie) leg je er gedurende het eerste jaar namelijk al vast voor € 0,89. Na het eerste jaar betaal je vervolgens € 2,95 per jaar. Hierdoor bieden zij de goedkoopste domeinnamen voor .nl-websites aan. Daarnaast bieden zij goede webhosting in Nederland aan. Onder andere op het vlak van performance en stabiliteit zijn wij zeer te spreken over de webhosting door Vimexx. Ook hier bevelen we Vimexx aan aan wie op zoek is naar de goedkoopste domeinnaam en hosting.

Welke aanbieder raden jullie aan voor een goedkope .com-domeinnaam?

Andermaal is Vimexx ook hier de aanbieder van de goedkoopste domeinnamen. Dat zeggen we natuurlijk niet zomaar, maar dat merk je ook als je de tarieven van Vimexx onder de loep neemt en dit vergelijkt met de tarieven van andere aanbieders van goedkope domeinnamen. Zo kan je bij deze aanbieder van de goedkoopste domeinnamen al een .com-extensie vastleggen voor € 7,99 per jaar. Ze voorzien echter geen actietarief voor het eerste jaar, wat toch een minpuntje is.

Zijn er echt geen aanbieders waarbij een domeinnaam extra goedkoop is?

De markt is heel uitgebreid en mogelijk zal je elders de goedkoopste domeinnamen vinden, maar we moeten er toch ook een kanttekening bij maken. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar goede en betrouwbare aanbieders van goedkope domeinnamen. We hebben geen aanbieders opgenomen waarvan we slechte dingen hoorden of lazen of waar de klantenservice het liet afweten. Bovendien zijn de marges sowieso heel klein en raden we toch wel aan om voor een van bovenstaande aanbieders van goedkope domeinnamen te kiezen. Als je toch gaat voor de goedkoopste domeinnamen bij een andere (buitenlandse) aanbieder raden we dan weer aan om research te doen zodat je je niet laat bedotten.

Waarom schommelen de prijzen voor domeinnamen zo sterk?

Dit heeft verschillende redenen. In de eerste plaats speelt de extensie een rol. Sommige extensies zijn gewoon peperduur. Zo is een .nl-extensie over het algemeen goedkoper dan een .be-extensie. Voor een .be-extensie ben je gemiddeld € 19,65 per jaar kwijt, maar zoals hierboven al duidelijk is geworden kan je zeker je domeinnaam goedkoper krijgen. Toch zijn er ook extensies die flink duurder zijn. Voor een .inc-extensie betaal je bijvoorbeeld al snel ruim € 3.100 per jaar en voor een .makeup-extensie zelfs tot meer dan € 10.000 per jaar.

Daarnaast kan elke aanbieder eigen tarieven hanteren. Deze tarieven zijn afhankelijk van het financieel plan dat de aanbieder heeft ontwikkeld. Sommige aanbieders hanteren echt bodemtarieven in de hoop dat je er dan een duur hostingpakket bijneemt. Andere partijen hebben iets hogere tarieven voor hun domeinnamen, maar bieden dan wel goedkope hosting aan. Daarbij moet bovendien ook rekening worden gehouden met de service die je erbij krijgt. Sommigen bieden bijvoorbeeld standaard permanente ondersteuning aan, geven je er een gratis mailbox bij en dergelijke meer. Dit heeft natuurlijk een prijskaartje. Dat zie je bijvoorbeeld als je kijkt naar de heel uitgebreide service die je bij Combell krijgt.

De domeinnaam die ik wil is bezet. Wat kan ik doen?

Je hebt twee mogelijkheden: je gaat verder met je leven en je kiest voor een andere domeinnaam of je zet alles op alles en tracht de bezitter van de domeinnaam te overtuigen om de domeinnaam aan jou over te dragen. In het tweede geval zal je zelden van een goedkope domeinnaam kunnen spreken, want je zal sowieso moeten dokken. Sommige domeinnamen gingen echt al voor miljoenen over de toonbank, zoals vakantie.nl (€ 2,5 miljoen), israel.com (€ 5,5 miljoen) en insure.com (€ 16 miljoen). De eigenaar van een domeinnaam kan je opsporen via een WHOIS-service. Via de website van dns Belgium kan je informatie opzoeken over .be-, .brussels- en .vlaanderen-extensies.

Deze strategie kan je uiteraard ook in de omgekeerde richting inzetten. Jij kan namelijk op zoek gaan naar interessante domeinnamen waar later iemand wel eens flink wat geld voor zal willen betalen. Je kan dan je goedkoop domeinnaam parkeren en later voor flink wat geld verkopen. Eerder hebben we al een blog geschreven met dertig ideeën om een passief inkomen te vergaren en hadden we het al over deze slimme methode.

Waar kan ik goedkoop een domeinnaam parkeren?

Een goedkoop domeinnaam parkeren doe je bij Xel. Hier kan je bijvoorbeeld je goedkoop .nl-domeinnaam parkeren voor € 3,95 per jaar. TransIP is een tikkeltje duurder, maar we horen en lezen er veel goede zaken over. Zo zijn ze bijvoorbeeld ‘s avonds ook gewoon bereikbaar via hun ticketsysteem.

Kan ik ook een gratis domeinnaam registreren?

Ja, dat kan. Het bekendste voorbeeld daarvan is de .tk-extensie. Dit is het topleveldomein van Tokelau, een overzees gebiedsdeel van Nieuw-Zeeland. Het bestaat uit drie atollen, heeft geen hoofdstad, maar het is op internet een grootmacht nadat de Nederlandse internetondernemer Joost Zuurbier het topleveldomein kocht om er gratis domeinnamen mee weg te geven.

Naast de .tk-extensie zijn er bovendien nog een aantal alternatieven voor gratis domeinnamen. Zo heeft Mali (.ml) eerder al besloten om hun extensie gratis te maken. Daarmee wilde het de aanwezigheid op het internet verstevigen. Voorheen waren er dan ook maar vijftig websites die de .ml-extensie gebruikten. Ten slotte zijn ook de .ga- (Gabon), de .cf- (Centraal-Afrikaanse Republiek) en de .gq-extensies (Equatoriaal-Guinea) gratis. Uiteraard moet je je afvragen of je daarmee wel de professionele uitstraling levert die je wil hebben.

Related Articles

Back to top button