Uncategorized

Bol Masterclass review: is de Bol Masterclass van Jia Ruan oplichting?

Als je een beetje interesse hebt in online geld verdienen, heb je wellicht al eens de Bol Materclass van Jia Ruan voorbij zien komen. Jia Ruan besteedt namelijk grote bedragen aan advertenties op onder meer Facebook en YouTube. Hij heeft daarbij een eigen nogal extravagante stijl die sterk gericht is op snel geld verdienen, waardoor velen denken dat de Bol Masterclass van Jia Ruan oplichting is. Is de Bol Masterclass van Jia Ruan oplichting? In deze Bol Masterclass review zoeken we het voor je uit. Voor deze Bol Masterclass review hebben we het namelijk allemaal even uitgeprobeerd en zijn we het een en ander voor je nagegaan.

Is de Bol Masterclass betrouwbaar?

We krijgen regelmatig de vraag of de Bol Masterclass van Jia Ruan oplichting is. Geheel verwonderlijk is deze vraag niet. Uiteindelijk is de Jia Ruan Bol Masterclass niet zo bekend, terwijl Jia Ruan de cursus aanprijst alsof het een gegarandeerd succes is. Dit in combinatie met de vele, soms zelfs vervelende, reclame op sociale media, maakt inderdaad dat de Bol Masterclass op een scam lijkt. Uiteindelijk zijn wij Vlamingen niet zo te vinden voor de vele goed-nieuwsberichten en de pronkende selfmade-miljonair-stijl zoals dat wel het geval is in onder meer de Verenigde Staten.

Toch zou het nogal kort door de bocht zijn om op basis van een eerste indruk al meteen te zeggen dat Jia Ruan aan oplichting doet. Wij gingen daarom op onderzoek uit. Het blijkt alvast dat Jia Ruan een bestaand persoon is. Hij is geboren in 1996 en woont het grootste deel van het jaar in Bali. Hij verscheen ook in de media (BNNVARA op NPO2 en Vice Money) en werd geïnterviewd door Michael Pilarczyk, een bekende Nederlandse schrijver en presentator. Bovendien hebben we het ook zelf uitgeprobeerd en zijn wij niet door Jia Ruan opgelicht. Je hoeft dus niet te vrezen dat de Bol Masterclass van Jia Ruan oplichting is.

Uiteraard hoef je ons niet op ons woord te vertrouwen. We verwijzen je in deze Bol Masterclass review dan ook voortdurend door naar andere onafhankelijke en betrouwbare bronnen. Daarnaast kan je gerust een Bol Masterclass review lezen via betrouwbare websites als Trustpilot. Daar lees je talloze positieve Jia Ruan ervaringen. Laat het ook opvallen dat negatieve Bol Masterclass reviews afkomstig zijn van mensen die de cursus niet hebben gevolgd en de marketingtechnieken van Jia Ruan hekelen. Uiteraard komen we daar verder in deze Bol Masterclass review nog uitgebreid op terug.

Inhoud van de Bol Masterclass van Jia Ruan

De Bol Masterclass leert je natuurlijk hoe jij veel kan verdienen door te verkopen via bol.com, maar in principe kan je de training ook gebruiken voor het verkopen via andere e-commercekanalen. Jia Ruan zijn Bol Masterclass is veruit de populairste online Nederlandstalige e-commerce-opleiding. In de Bol Masterclass begeleidt Jia Ruan je om een eigen webshop op te zetten, het een en ander te automatiseren en om zo een passief inkomen te verwerven. Desondanks moet je weten dat het hier niet om dropshipping gaat. Dat vindt Jia Ruan oplichting en daar doet hij niet aan mee. Wij vinden dat verhaal eigenlijk iets genuanceerder, maar het toont nogmaals aan dat Jia Ruan en oplichting geen synoniemen zijn. Hieronder vatten we even samen wat je leert tijdens de Bol Masterclass.

Populair product zoeken

In de eerste plaats behandelt de Bol Masterclass het vinden van een geschikt product. Als je online geld wil verdienen, moet je natuurlijk een goed product hebben. Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Er zijn al zoveel producten te koop op bol.com en het is maar moeilijk om er echt uit te blinken. In de Bol Masterclass leer je onder meer via de winkelwagenmethode na te gaan welk producten jij zou kunnen verkopen. Het is een succesvolle strategie die al door velen werd toegepast.

Kansen nagaan

Het is natuurlijk niet omdat er vraag is naar een product, dat jij het ook massaal zal verkopen via bol.com. In het beste geval heeft nog niemand anders je product en dan zal je natuurlijk snel cashen. Toch moeten we in deze Bol Masterclass review zeggen dat Jia Ruan hier voldoende nuchter over is. Hij belooft je dus niet dat je altijd zomaar het gouden ei zal vinden en hij geeft toe dat dit eerder uitzonderlijk is. Maar hij zegt er wel meteen bij dat dit nog geen ramp hoeft te zijn.

Het is net hierover dat we in onze Bol Masterclass review positief zijn, want dit wordt vervolgd door een heel uitgebreide uitleg over hoe je zelf het gouden ei kan boetseren. Jia Ruan leert je namelijk hoe je op basis van verkoopteksten, prijstechnieken en andere strategieën met andere verkopers gaat concurreren. Ook wanneer ze al op bol.com actief zijn. Hard werken is dus de boodschap en daarin verschilt Jia Ruan zijn Bol Masterclass toch van andere soortgelijke cursussen die vooral veel beloven maar weinig bieden.

Inkopen

Als je online geld wil verdienen, moet je winst maken. Enerzijds moeten je prijzen competitief zijn, maar anderzijds moeten je marges voldoende groot blijven. Daarom leer je in deze Bol Masterclass kopen. Je leert onder meer hoe je goede leveranciers kan vinden. Tevens behandelt de Bol Masterclass allerlei praktische zaken die bij het inkoopproces horen. Denk bijvoorbeeld aan de invoerrechten, de btw en het logistieke proces.

Laat een ander voor je werken

Dit klinkt als hard werk en Jia Ruan beloofde toch een passief inkomen? Ben ik nu door Jia Ruan opgelicht? Nee hoor, want Jia Ruan zijn cursus gaat vervolgens verder met hoe je een ander voor je kan laten werken. In het geval van de Bol Masterclass van Jia Ruan gaat het natuurlijk om hoe jij bol.com voor jou inschakelt. Bol.com kan namelijk de opslag en de distributie voor je uit handen nemen. Jij hebt dus geen dozen in je woonkamer en bol.com verdient er natuurlijk ook wat aan. Ook daarover is Jia Ruan eerlijk.

Opbouw van de Bol Masterclass van Jia Ruan

Voor deze Bol Masterclass review hebben we de Bol Masterclass natuurlijk ook zelf even gevolgd. Daarom kunnen we je ook inhoudelijk het een en ander vertellen. Het is alvast goed om te weten dat de Bol Masterclass heel motiverend werkt. Opzwepend taalgebruik en een duidelijke focus op het creëren van de juiste mindset staat daarbij centraal. Het is een typisch Amerikaanse communicatiestijl waar wij Vlamingen niet altijd voor te vinden zijn, maar daar moet je doorheen kunnen kijken.

Uiteindelijk neemt Jia Ruan je namelijk mee in acht verschillende modules waarvan er enkele echt wel een grote meerwaarde zijn. Het is vooral de eerste module die het nogal sterk heeft op het creëren van de juiste mindset. Naar ons gevoel is dat eigenlijk nergens voor nodig: had je niet de juiste mindset, dan was je wel een loonslaaf geworden of had je wel andere manieren bedacht om snel rijk te worden, want dat is niet wat de Bol Masterclass je belooft. Het zijn dus de volgende zeven modules van de Bol Masterclass die volgens ons ook echt een meerwaarde zijn. Hieronder vind je nog even terug wat deze modules zijn, zodat je meteen ook weet wat je van de Bol Masterclass mag verwachten.

  • Module 1: Welcome to the Winning Team (het hele mindset-gedoe)
  • Module 2: Ground Zero (leren hoe je vanaf niks begint)
  • Module 3: The Goldmine (research en vinden van het juiste product)
  • Module 4: Artificial Intelligence (data in je voordeel gebruiken)
  • Module 5: Showtime (investeren en logistiek)
  • Module 6: Monk Like Patience (geduldig groeien)
  • Module 7: The Next Apple (creëren van een merk, merkregistratie en private labels)
  • Module 8: 10x Time (opschalen)

Zoals je merkt gaat het dus best wel wat verder dan mooie praatjes en loze beloftes. In de praktijk leer je in de Bol Masterclass toch wel een aantal praktische zaken die je nodig zal hebben als je online geld wil verdienen via bol.com.

Waarom houdt Jia Ruan zijn strategie dan niet gewoon geheim?

Een reden waarom velen denken dat Jia Ruan aan oplichting doet, is eigenlijk heel logisch: hij beweert een e-commercesuccesbedrijf te hebben, maar geeft zijn geheimen prijs. Dat lijkt inderdaad knettergek. Waarom zou je dat doen en zou je concurrentie aanmoedigen? Klopt het wel allemaal? Zo lijkt het er inderdaad sterk op dat Jia Ruan aan oplichting doet.

Het is iets waar ze het ook bij NOS Stories over hadden. Ook zij vroegen zich namelijk af waarom mensen als Jia Ruan hun grote geheimen prijs zouden geven. Ze zochten het uit en ze concludeerden alvast dat het allemaal wel klopt en dat Jia Ruan toch wel een succesvol bedrijf heeft. De Bol Masterclass van Jia Ruan oplichting noemen, doen ze dus voor alle duidelijkheid niet.

Uit onderzoek blijkt echter dat Jia Ruan zijn grootste bron van inkomsten de Bol Masterclass is. Ongeveer 6.000 cursisten besloten eerder al om de Bol Masterclass te kopen voor ruim 1.000 euro. Als je een beetje kan rekenen, begrijp je ook wel waarom Jia Ruan zijn cursus zo graag aan de man brengt. Als je miljonair wil worden, haal je namelijk eenvoudiger enkele miljoenen op met een Bol Masterclass dan met verkopen op bol.com.

Voor de NOS Stories legden ze de Bol Masterclass aan een aantal experten voor. Zij gaven unaniem aan dat de Bol Masterclass geen scam is. Ze vertelden ook dat er geen fouten in te vinden zijn en dat de Bol Masterclass correcte en waardevolle informatie bevat en dat de Bol Masterclass daadwerkelijk een meerwaarde is voor beginnende ondernemers. Echter, ze geven eveneens aan dat je het een en ander ook met een korreltje zout moet nemen. Een waardevolle cursus maakt je namelijk nog niet tot een ondernemer die grootse successen zal boeken. Ze hekelen dan ook vooral de stijl die in dergelijke cursussen wordt aangehouden en de successen die vrijwel altijd worden beloofd, terwijl zoiets in de praktijk nooit een garantie is. Dit is iets waar we het eerder in onze Bol Masterclass review al over hadden. Daar moet je echt doorheen kunnen kijken.

Ben je dan door Jia Ruan opgelicht? Nee, want als het erop aankomt zegt hij ook zelf dat je in de Bol Masterclass niet leert hoe je snel rijk kan worden. Hij benadrukt dit echt voortdurend en geeft eerlijk aan dat het allemaal draait om hard werken. Maar dan krijg je natuurlijk de vele beelden te zien van aan het strand, met leuke reisjes en lekker veel rijkdom en dan begin je toch weer te dromen. Jia Ruan is een echte expert in het bespelen van potentiële klanten en dat is ook wat jij in de Bol Masterclass leert. Marketing wordt dat nu eenmaal genoemd en dat is nog niet voldoende om de Bol Masterclass van Jia Ruan oplichting te noemen. Dat zijn potentiële klanten vooral jonge mensen met grootse dromen zijn die misschien wel bereid zijn om hun studies op te geven, roept hoogstens ethische bezwaren op. Maar ook dat is onvoldoende om de Bol Masterclass van Jia Ruan oplichting te noemen.

NOS nam ook even contact op met bol.com zelf en ging na wat zij vinden van de Bol Masterclass. Zij benadrukten meteen dat ze geen contract hebben met Jia Ruan en gaven vervolgens aan dat wat hij zegt niet onwaar is. Ook gaven ze aan dat er in principe niks mis is met het geven van betaalde cursussen, maar dat ze er vooral formeel afstand van nemen omdat Jia Ruan zijn cursussen te sterk focussen op snel online geld verdienen. Zij vinden dat dit niet past bij bol.com en dat hun normen en waarden eerder gericht zijn op kwaliteit en het bieden van service. Je kan daarvan denken wat je wil, maar het mag wel duidelijk zijn dat ze ook bij bol.com goed weten hoe zoete broodjes te bakken.

Conclusie van deze Bol Masterclass review

De Bol Masterclass van Jia Ruan oplichting noemen, is gewoon liegen. De Bol Masterclass van Jia Ruan is namelijk 100% betrouwbaar. De Bol Masterclass van Jia Ruan bevat dan ook waardevolle informatie en het is een ideale basis voor iedereen die via e-commerce online geld wil verdienen. Het blijft wel beperkt tot een basis en je zal ook na het volgen van Jia Ruan zijn cursus je blijvend moeten verdiepen. Jia Ruan claimt nergens het tegendeel.

Anderzijds moet je wel door de succesverhaaltjes en de beloofde pracht en praal heen kijken. Dit doet Jia Ruan natuurlijk omdat zijn doelpubliek jongeren zijn die hun leven nog op moeten bouwen en die dromen van financiële onafhankelijkheid. Daarom target hij ook echt via sociale media. Onthoud echter dat het volgen van de Bol Masterclass helemaal geen garantie is op succes. Weet ook dat Jia Ruan een marketingexpert is die zeer goed weet hoe hij zijn Bol Masterclass cursus moet aanprijzen. Denk maar aan het afficheren van beperkte kortingen terwijl de prijs eigenlijk constant is. Het handige is dat je dergelijke slimme trucjes ook van hem leert en dat is toch een stuk waardevoller dan saaie theoretische inzichten. Er is een subtiel verschil tussen een oplichter en een marketeer en Jia Ruan is nog steeds dat laatste.

Heb je interesse in het ondernemerschap en wil je via e-commerce online geld verdienen? Leg je graag een basis en ben je voldoende kritisch om doorheen marketingpraatjes te kijken? Dan is de Bol Masterclass elke euro waard. Je zal er alleszins minder voor betalen dan wat je op veel business schools voor een e-commerce-opleiding moet ophoesten.

Bovendien kan je de cursus uiteindelijk ook best wel snel terugverdienen, maar alles ligt natuurlijk in jouw handen. Lang niet iedereen kan een succesvolle ondernemer zijn en daar is niks mis mee, maar vraag je vooral even af waar jij staat en wie jij bent. Ben jij een volharder en een doorzetter of eerder een dromer met goede ideeën die het opgeeft als het niet meteen lukt? Wel: enkel in het eerste geval zal de Bol Masterclass de prijs waard zijn.

Related Articles

Back to top button